Yhteystiedot

Termi kauas katsominen viittaa taipumukseeni istuskella katselemassa horisonttiin ilman varsinaista päämäärää, vaikkapa kunnianosoituksena Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan sinisille ajatuksille. Varsinaisesti blogin nimi taitaa olla peräisin näistä ajatuksista:

http://www.asentopaikka.fi/poluilta/kauas.html

Tämän blogin suoranaisia aihealueita ovat tieto, tiede, tieteen filosofia, tieteellinen skeptismi sekä uskonnot ja uskonnottomuus. En kuitenkaan aio vältellä mitään mikä tulee mieleen, joten politiikkaakin saattaa välillä livahta joukkoon.

En ole minkään puolueen jäsen, enkä kannata nykyisenkaltaista puoluejakoa. Se on mennyttä maailmaa, laatikkoleikki joka ei toimi avoimessa yhteiskunnassa. En myöskään edusta mitään yhteisöä, tiedeyhteisöä tai yritystä. En edusta ismejä, logioita tai aatteita. Tämä on henkilökohtainen nettipäiväkirjani ja edustaa vain omia ajatuksiani.

Joskus haaveilin tutkijan ammatista ja suoritinkin loppututkinnon teoreettisesta fysiikasta Helsingin Yliopistossa, mutta valitettavasti realiteetit veivät muuhun suuntaan ja minusta tuli ammattimainen ”bittinikkari”. Tutkimustyötä olen tehnyt vain hyvin lyhyen ajan. Harrastan kuitenkin edelleen luonnontieteitä, joista tärkeimpiä minulle ovat alkuperäinen rakkauteni teoreettinen fysiikka, jonka lisäksi olen nyttemmin kiinnostunut muun muassa evoluutiobiologiasta.

Kun kirjoitan tieteestä, tulkinta on vain oma käsitykseni, koska en ole tieteenharjoittaja. Tavoitteeni on ymmärtää, että vaikka en ymmärrä maailmankaikkeutta, se ei tarkoita sen olevan selittämätön.

Jos aioit lukea tätä blogia, lue varovasti, äläkä ota sitä niin vakavasti. En aina hioa kaikkia särmiä ja täällä lukija voi satuttaa itsensä. En hyökkää ilman perusteluja ihmisiä vastaan, mutta logioita, ismejä, puoskarointia, pseudotiedettä ja uskontoja en voi edes teeskennellä kunnioittavani.

Kommentonti on vapaata, mutta varaan itselleni oikeuden olla julkaisematta asiattomia kommentteja. Toisaalta saatan ne julkaistakin, eihän sitä koskaan tiedä.

Vastaan tietenkin kaikista kirjoituksistani itse. Saat minuun yhteyden lähettämällä sähköpostia.

Timo Ylhäinen
Vantaa