Ville Vallaton ja närpiöläiset taikatomaatit

Turun Pari Oy markkinoi merkillistä ja taianomaista lisäainetta, joka yhtiön markkinointiväittämän mukaan tehostaa polttoöljyn käyttöä niin yksityistalouksissa kuin laajoissa teollisuuskomplekseissa. PARIn avulla polttoöljykuluissa on mahdollista säästää 40 % sekä kasvattaa kapasiteettia ilman kalliita investointeja.

 

 

Väitteet ovat kovat. Närpiöläinen kasvihuoneviljelijä S&S Fred Oy on kuulemma onnistunut vähentämään polttoljyn kulutusta merkittävästi.

Lähde: puutarha-sanomat.fi, http://puutarha-sanomat.fi/wp-content/uploads/2017/01/SS-Fred-Oy-2008-2016-kuvaaja.pdf

 

 

Nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät ovat niin tekokkaita, että hyötysuhdetta ei voi kasvattaa 40% pelkällä lisäaineella, se on mahdotonta. Palamisessa vapautuva kemiallinen sidosegergia ei voi maagisesti kasvaa vain Turun Parin iloliemen vaikutuksesta.

Mistä ylimääriäinen energia sitten tulee?

Ville Valkama, Turun Pari Oy:n hallituksen puoheenjohtaja, on viime aikoina osallistunut agressiivisesti useisiin nettikeskusteluihin puolustaen ihmeteknologiaa omintakeisilla argumenteillaan. Hän valistaa tietämättömiä:

”[Nettikeskustelijoita] yhdistää sellainen tekijä, että he molemmat tekevät olettamuksia, jotka pätevät jossain tietyssä olosuhteessa tai teoreettisessä tilanteessa, mutta eivät ymmärrä, että termodynaamisen systeemin laajaa kokonaisuutta, jossa energiansiirtyminen on jatkumo.” [1]

Ville Valkama väittää Pari-lisäaineen ominaisuuksien perustuvan fysiikkaan. Vahinko vain, että hän ei pysty keskustelemaan fysiikasta, kun jotkut ovat sitä hänen kanssa yrittäneet. Tilanne näyttää olevan samankaltainen, kuin jos evoluutiobiologi yrittäisi keskustella kreationistin kanssa; keskustelua ei voi syntyä, koska vastapuolet elävät erilaisessa maailmankaikkeudessa.

Tämän universumin fysiikasta Ville Valkamalla ei näytä olevan osaamista.

Osallistuin joihinkin keskusteluihin, ja tunnustan, että en yrittänyt keskustella fysiikan ilmiöistä Ville kanssa, koska näin sen olevan turhaa. Sen sijaan kirjoitin eräässä keskustelussa:

”Sähkömagneettinen säteily kyllä kulkee sopivan kokoisessa aaltoputkessa, tällainen on esimerkiksi optinen kuitu.

Tämä tosiasia ei tietenkään muuta Valkaman väitteitä miksikään, ne ovat edelleen hevonkukkua.

Ville Valkamalle voisikin antaa kotitehtäväksi laskea, mitkä ovat infrapuna-alueen säteilyn kuljettamiseen tarvittavan aaltoputken optimaaliset dimensiot ja mistä materiaaleista sellainen aaltoputki pitäisi valmistaa?”

Ville Valkama vastaa:

”Väität pokkana, että SM-aaltoliikettä ei esiinnyt missään muualla, kuin sopivan kokoisessa aaltoputkessa, jonka dimenssiot ovat oikein ja että tämän perusteella vesiputkessa ei etene SM-aaltoliikettä?

Löytyykös tälle esitetylle väittämälle jotain lähdekirjallisuutta?”

Tämän perusteella en valitettavasti voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, että Ville Valkama tuskin tietää mitä sähkömagneettinen säteily on, miten se etenee ja miten väliaineet vaikuttavat etenemiseen.

 

Lieneekö mahdollista, että Turun Pari ei huijaa tahallaan, vaan sen omistajat, ja hallituksen puheenjohtaja Ville Valkama, ovat ainoastaan tavattoman lapsellisia ja tietämättömiä.

Onhan se mahdollista, mutta vaikea sitä on uskoa.

 

 

En pidä valehtelijoista. Varsinkaan en pidä valehtelijoista, jotka käyttävät valetiedettä. Ja vielä vähemmän pidän valetiedettä käyttävista valehtelijoista, jotka yrittävät hyötyä valehtelustaan.

 


Lisäys 5.3.2017

Tänään Ville Valkama alkoi poistamaan kommentteja blogistaan, sekä estämään joidenkin keskustelijoiden vastauksia.

Ei mikään yllätys. Näinkin voi yrittää muokata todellisuutta mieleisekseen.

Se on osoitus siitä, minkä me jo tiesimme:  pelkuruus ja valehtelu kulkevat käsi kädessä.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232614-missa-menee-korrektiuuden-raja-puheenvuorossa


[1] http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232552-keittiolabrakokeita-valkamalle

[2] http://www.tulitehoa.fi/pari-polttooljyjen-lisaaine/energiatehokkuus-prosesseissa/sateilylammonsiirto-ilmiona.html

Kommentit

Ville Vallaton ja närpiöläiset taikatomaatit — 6 kommenttia

 1. Sinänsä harmi että turunpari on tälläseen hatkathtanut, valmisti aikasemmin pesuaineita ja ne olivat hyviä tuotteita, en tiedä vielläkö valmistaa ?

 2. ”Lieneekö mahdollista, että Turun Pari ei huijaa tahallaan, vaan sen omistajat, ja hallituksen puheenjohtaja Ville Valkama, ovat ainoastaan tavattoman lapsellisia ja tietämättömiä.”

  Kuitenkin kaikkein eniten minua huolettaa se, että löytyy vieläkin ihmisiä joihin tuo uppoaa kuin k… lumeen, siis tuo huijaus. Ja tällä huijatuksi tulemisella ei välttämättä ole mitään tekemistä koulutuksen kanssa, jopa jossain määrin päinvastoin. Eli henkilö joka on vuosikymmeniä ”tapellut” pa-kulutuksen kanssa tuskin menee kovin helposti lankaan, siis vaikka tämä henkilö tietäisi sm-aalloista yhtä paljon kuin possu Pohjantähdestä.

  Ja tähän ihmisten tietämättömyyteen PARIn kaltaiset iskevät kuin sika limppuun, ja tavallaan hyväkin, eli tätä kautta ehkä tietokin lisääntyy. En kuitenkaan ole liian toiveikas, sillä erään tiedon mukaan lukutaidottomuus on lisääntynyt täällä huippuPISAnkin maassa.

 3. Kukaan ei voi olla asiantuntija kaikessa, sen takia olemme aina alttiina tämänkaltaisille kusetuksille.

  Kusetuksesta voi olla vastuussa vain kusettaja.

  • Kusetuksesta tosiaan on vastuussa vain se kusettaja mutta näitä pissittäjiä on nyt ja valitettavasti tulevaisuudessakin, ja heitä yhdistää eräs toinenkin ominaisuus, he nauravat matkalla pankkiin. Jos tuon käärmetärpätin myyjä sai aikaan edes sen, että muutama lankaan mennyt alkoi ajatella omilla aivoillaan, niin voitto sekin.

  • Ei se minusta ELY-keskuksen vika ole. Tämän tyyppisen kusetuksen tunnistaminen ei ole helppoa.

   TEKES:iä on kusetettu, Keksintösäätiötä on kusetettu yms.

   Asiantuntemus ei riitä näissäkään organisaatiossa.