Tarjoilija, Tärpättiä! – Turun Pari huijaa asiakkaitaan

Turun Pari Oy myy kallista lakkabensiiniä kolmen litran kanistereissa, hintaan 299€ [4].

Kuva: Tekniikan maailma [5]

Yhtiön mukaan kyse on polttoöljyn lisäaineesta, jonka avulla on mahdollista säästää 40% sekä kasvattaa kapasiteettia ilman kalliita investointeja [1].

Kaj Luukko kirjoitti ansiokkaassa Gaia-blogissaan jo pari vuotta sitten Turun Parin lisäainehömpästä. Energia-alan asiantuntijana Kaj analysoi huijauksen eri väittämiä, mutta toteaa jo heti aluksi:

”Tällainen väite on täyttä roskaa, eikä perustu yhtään mihinkään. Jos väite olisi 4 % voisi miettiä pitääkö se paikkansa. Nyt ei tarvitse miettiä, kyse on silkasta huijauksesta. Edes teoriassa ei ole mahdollista millään lisäaineella saavuttaa näin suuria säästöjä. Jos olisi, se olisi kaikkialla jo tehty.” [2]

Siinä on kaikki mitä asiasta oikeastaan tarvitsee sanoa ja olen 100% samaa mieltä Kaj Luukon kanssa.

Bloggauksen kommenteissä on jo kohta pari vuotta käyty vilkasta keskustelua aiheesta. Nyt viime päivinä asia näyttää saaneen uuden käänteen; näyttää siltä, että Gaia-blogin pitäjästä on jätetty tutkintapyyntö poliisille [3]. En ole lainoppinut, mutta olen yrittäjä ja tunnen lakia sen verran, että ihmettelen mistä rikoksesta Turun Pari Oy kuvittelee poliisin voivan epäillä Gaia-blogin kirjoittajaa.

Turun Pari Oy:n liikevaihto näyttää kehittyneen suotuisasti viime vuonna, siitä onnittelut yhtiön johdolle.

Liikevaihto, Turun Pari Oy. Lähde: Asiakastieto [6]

Menestys on aina positiivinen asia myös kansantalouden kannalta. Siksi toivonkin, että liikevaihto on kertynyt muustakin kuin tästä lisäainehuijauksesta.

Käärmeöljykauppa on vanha huijauksen muoto ja sen variaatiot moninaisia, ei mitään uutta auringon alla. Mutta aikana joilloin energiantuotanto on yksi ihmiskunnan polttavimpia kysymyksiä, ovat energia-alan huijaukset mielestäni erityisen vastenmielisiä ja moraalittomia.


Päivitys 28.2.2017

Asiasta on käyty polemiikki Turun Parin hallituksen puheenjohtajan, Ville Valkaman,  Uusisuomi-blogissa. Liitän tähän sivukaappauksen päivän  tilanteesta, kaiken varalta.

Päivitys 7.3.2017

Sivukaappaukset muutettu linkiksi Ville Valkaman blogiin, mutta pidän ne tallessa siltä varalta, että Villen blogi joskus mystisesti sattuisi katoamaan.

 


Päivitys 3.3.2017

Ville Vallaton vahvistaa, ettei ymmärrä tämän universumin fysiikkaa:


Viitteet:

[1] http://www.tulitehoa.fi/

[2] https://planeetta.wordpress.com/2015/05/11/pari-polttooljyn-lisaaineen-mainontaa-humpuukivaittamilla/

[3] https://planeetta.wordpress.com/2017/02/24/bloginpitajasta-tehtiin-tutkintapyynto-poliisille/

[4] http://webstore.tulitehoa.fi/pari-light-11000-p-770.html

[5] https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/tm-rakennusmaailma-testaa-pari-light-hurjien-lupauksien-%E2%80%A8lisaaine-oljylammitykseen/

[6] https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/turun-pari-oy/08950844/taloustiedot

 

 

Kommentointi suljettu.