Nytkö kylmäfuusiotaivas aukenee?

Italialainen pisnismies ja puliveivari Andrea Rossi on hämmentänyt maailmaa ihmeellisellä E-CAT- härpäkkeellään [1] jo muutaman vuoden ajan. Laite on ollut aina ”viimeistä testausta vaille” valmis.

E-CAT on kaikki maailman energiaongelmat kertaheitolla ratkaiseva kylmäfuusioreaktori, tai pikemmin LENR, kuten alalle uskoutuneet tätä tunnettujen fysiikan lakien vastaista reaktiota mieluummin kutsuvat. Andrea Rossi pitää aiheesta blogiaan, jolla on uljas nimi: Journal of Nuclear Physics [2].

Kevättalvella Andrea Rossi möi häppäsvärkin oikeudet yhdysvaltalaiselle Industrial Heat yhtiölle [3] tiettävästi noin kymmenen miljoonan dollarin summalla. Ottaen huomioon, että kyseessä on koko maailman energiatuotannon turvaava ihmelaite, sanoisin että tiedossa on jotain vikaa tai sitten Rossi on tavattoman huono kauppamies.

Ruotsalaisen Ny Teknik lehden toimittaja Mats Lewan on työskennellyt läheisesti Rossin kanssa viime vuosina ja kirjoitti Rossin reaktorista kirjan: An Impossible Invention [4]. Kylmäfuusiopiireissä kirjaa ylistetään, mutta muuten varsinkin tiedeyhteisö näyttää pysyttelevän kirjasta täysin hiljaa.

 

 

Itse en ole kirjaa lukenut vaikka se vähän kiinnostaisikin tällaista outojen asioiden pseudoasiantuntijaa, mutta en ole valmis maksamaan teoksesta oikeaa rahaa, joten jääköön lukematta.

Rossin kylmäfuusiovälppä on tällä hetkellä tiettävästi puolueettomissa testeissä, joiden tuloksia odotetaan syyskuussa.

Saa nähdä, aukeaako kylmäfuusiotaivas viimein, vai onko härpäke edelleen ”vain viimeistä testiä vaille valmis”. Kävipä testeissä miten tahansa, niin kylmäfuusiouskossa olevien kommentteja on aina viihdyttävää lukea, varsinkin jos ei ole jostain syystä parempaakaan tekemistä [5].

Päivitys: hevosmiesten tietotoimisto on aiemmin kertonut, että Andrea Rossin italialaisen lämmittimen takana eivät olekaan ydinreaktiot vaan kyseessä on ”kvanttireaktio”. Siksi oikea nimi Rossin e-catin perustana olevalle ilmiölle ei olekaan enää LENR, se vaan QUAR (Quantum Reactions).

Hämmentävä spektaakkeli.

Kuin kaksi marjaa

Viitteet:

[1]
http://kauas.asentopaikka.fi/2013/07/28/kylmafuusiohorhoys-leviaa-mitahan-uskoisin-tanaan/
[2]
http://www.journal-of-nuclear-physics.com/
3]
http://www.popsci.com/article/science/dubious-cold-fusion-machine-acquired-north-carolina-company
[4]
http://animpossibleinvention.com/
[5]
http://www.e-catworld.com/2014/08/26/the-backfire-effect-guest-post/

 

Kommentointi suljettu.