NASA huuhailee – vaiko eikö?

NASA on taas pannuhalkisen tieteen kimpussa, vaiko sittenkin uuden vallankumouksen äärellä[1].

Roger J. Shawyerin kehittämä EmDrive teoria [2] näyttää saaneen uutta todistusvoimaa. Aiemmin EmDive testejä ovat tehneet mm. kiinalaiset [3]. Nyt asialla on NASA, jonka väitetaan saaneet härpäkkeestä positiivisia testituloksia.

Eilisessä Wired-lehden artikkelissa todetaan heti aluksi, että joko NASA on saavuttanut suuren läpimurron tai tulokset ovat täysin väärin.

Oma arvaukseni on, että tulokset ovat täysin väärin.

Veikko Huovisen Havukka-Ahon ajattelijan 70-luvun tv-versiossa, Konsta Pylkkänen tavoitti avaruuden hirsiseinän muistaakseni potkukelkan avulla. Tietämyksemme mukaan avaruudessa ei kuitenkaan ole mitään sellaista, josta huopatossu saisi helposti pidon ja kiihdyttäminen onnistuisi ilman liikemäärän säilymisen lakiin perustuvaa reaktioajoa, esimerkiksi rakettimoottoria.

EmDive edellyttäisi, että joko Newtonin, Einsteinin ja koko modernin fysiikan postulaatit liikemäärän ja energian säilymisestä olisivat vääriä tai sitten avaruudessa on jokin ”eetteri”, josta avaruuspotkukelkan pilotin huopatossun on helppo potkia vauhtia.

Hörhendaalifyysikot tietenkin vetoavat ”pimeään energiaan”. Vahinko vain, ettei kukaan tiedä, mitä pimeä energia on, siksi sitä on vaikea hyödyntää.

Minulle ei ole yllätys, että reaktiottomaan avaruusajoon uskotaan mielellään samoissa piireissä, joissa kulmäfuusio on todistettua ja toimivaa teknologiaa.

entLisäys 2.8.2014:

Totuuden nimessä on todettava, ja kuten tarkkaavainen netinkävijä huomaa, että NASA on vain julkaissut kokeen tulokset ottamatta kantaa laitteen toimintaan. NASAn raportin mukaan mukana oli myös  vertailulaite, jonka ei pitänyt toimia, mutta joka yllättäen näytti toimivan samalla tavalla kuten toimivaksikin suunniteltu laite.

Kyseessä lienee siis mittausvirhe tai paranormaali ilmiö [4].

P.S. Hiemankin fysiikkaa opiskelleet voivat olla kiinnostuneita lukemaan John Costellan paperin vuodelta 2006: Why Shawyer’s ‘electromagnetic relativity drive’ is a fraud. [5].

[1]
www.wired.co.uk/news/archive/2014-07/31/nasa-validates-impossible-space-drive
[2]
en.wikipedia.org/wiki/EmDrive
[3]
www.wired.co.uk/news/archive/2013-02/06/emdrive-and-cold-fusion
[4]
http://ntrs.nasa.gov/search.jsp?R=20140006052
[5]
http://johncostella.webs.com/shawyerfraud.pdf

Kommentit

NASA huuhailee – vaiko eikö? — 1 kommentti

  1. Aiheesta lisää: Huonoa tiedettä – ja vielä huonompaa | Kauaskatsoja