Mediaa vedätetään

Olen varmasti ilkeä ihminen, mutta hevonkukkuilmaisimeni alkoi hälyttää lukiessani tätä Hesarin uutista:

Baaritappelussa mukiloidusta miehestä tuli nero – matkusti tutkimuksiin Suomeen

Huonekalumyyjä Jason Padgett oli suhteellisen normaali kolmikymppinen amerikkalainen, kunnes hänestä tuli nero.

hs.fi 8.5. [1]

En epäile, etteikö Jason olisi näppärä harpin ja viivottimen kanssa. Eikä minulla ole mitään erityistä syytä epäillä, että hän alkoi piirtää geometrisia kuvioita lyötyään päänsä.

”Padgettilla ei ollut aavistustakaan, mistä oli kyse. Hän oli huoleton mies, joka oli jättänyt opinnot kesken, tykkäsi juhlia kavereidensa kanssa ja työskenteli isänsä huonekaluliikkeessä. Matematiikassa hän oli lahjaton. Pahoinpitelyn jälkeen hän alkoi piirtää vapaalla kädellä monimutkaisia geometrisia kuvioita, esimerkiksi 360:ta kolmiosta muodostettuja ympyröitä.”

Jason myy taidettaan verkossa. Sitä vastaan minulla ei voi olla mitään, toivotan menestystä. [2]

fusion

En nyt viitsi puuttua Hesarin uutisen käännösongelmiin, esimerkiksi väitteeseen, että Jason piirtäisi kuvansa vapaalla kädellä (hän piirtää harpilla ja viivottimella), mutta Jasonin oma väite siitä, että hänen piirroksensa kuvaisivat esimerkiksi hawkingin säteilyäsuhteellisuusteoriaa tai aaltohiukkasdualismia [2], kuulostavat vähintäinkin erikoisilta.

Jasonin omilla sivuilla, joissa mainostetaan hänen juuri ilmestynyttä kirjaansa Struck by Genius, kerrotaan:

”His ability to understand math and physics skyrocketed, and he developed the astonishing ability to draw the complex geometric shapes he saw everywhere.” [3]

Piirrokset ovat omalla tavallaan hienoja, mutta minun on vaikea nähdä niiden olevan neron työtä, kertovan syvällisiä asioita matematiikasta, saatika yhtään mitään fysiikan laeista tai maailmankaikkeudesta [4].

[1]
http://www.hs.fi/ulkomaat/Baaritappelussa+mukiloidusta+miehest%C3%A4+tuli+nero++matkusti+tutkimuksiin+Suomeen/a1399515817870
[2]
http://fineartamerica.com/profiles/jason-padgett.html
[3]
http://www.struckbygenius.com/
[4]
http://www.struckbygenius.com/artwork/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *