Täydentäville hoidoille sekä niitä antaville henkilöille oma lainsäädäntö

Kansalaisaloite.fi sivustolle on ilmestynyt jo viime syksynä aloite nro 573: Täydentäville hoidoille sekä niitä antaville henkilöille oma lainsäädäntö. [1]

Aloitteen sisällöstä kerrotaan:

”Me tämän aloitteen allekirjoittajat esitämme, että Suomeen on mahdollisimman nopeasti saatava laki, joka säätelee jo vakiintuneita täydentäviä hoitomuotoja sekä näitä hoitoja antavia henkilöitä. Nykyinen tilanne, jossa täydentäviä hoitomuotoja ei säädellä lainkaan, ei voi jatkua Suomessa.”

Erinomaista, olen samaa mieltä. Vaihtoehtoisia hoitoja pitäisi varmasti säännellä.

Mutta mistä tässä aloitteessa oikein on kyse? Aloitteen vireillepanijana näyttäisi olevan Suomen Terveysjärjestö [2]. Järjestö jakaa sivuillaan esimerkiksi rokotetietoutta tähän tyyliin:

”Nykyisen ns. spontaaniraportointiin perustuvan hattavaikutusten seurannan on arveltu paljastavan vain 1-10% rokotteiden todellisista haitoista. Moni vakava haitta voi tällaiseen lääkäreiden ilmoitusaktiivisuuteen perustuvassa seurantajärjestelmässä jäädä huomaamatta.”

”HPV-rokotteilla on vakavia haittoja!
Terveille lapsille ja nuorille ei tule tarjota papilloomavirus- eli HPV-rokotteita (Gardasil®, Cervarix®) ilman että heitä ja heidän huoltajiaan informoidaan maailmalla uutisoiduista tapauksista, joissa rokotetuille on kehittynyt kroonisia sairauksia ja joista osa on kuollut rokotuksen saatuaan vakaviin verenkiertohäiriöihin.”

 

Kannatan ehdottomasti täydentäviä hoitoja koskevaa lainsäädäntöä. En kuitenkaan voi kannattaa niitä hoitoja antaville henkilöille omaa lainsäädäntöä, koska sellainen selvästi olisi ristiriidassa lain yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa.

Vaikka onkin myönnettävä, että he elävät toisessa todellisuudessa.

alternative

Viitteet:
[1]
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/573.
[2]
http://suomenterveysjarjestostj.blogspot.fi/p/terveydeksi.html
[3]
http://kauas.asentopaikka.fi/2011/11/17/valehomeopaatikon-toimet-selvitetaan/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *