Mitä kuuluu Andrea Rossille?

Mitä kuuluu nykyään italialaisen energiavallankumouksen pioneerille, Andrea Rossille? Andrea Rossi väittää kehittäneensa kotikäyttöön soveltuvan kylmäfuusiolaitteen, tai pikemminkin LENR:n, kuten asiaan vihkiytyneet mielikuvitusvekotinta mieluummin kutsuvat [1].

ecat_600

Nettiin on ilmestynyt sivusto shutdownrossi.com [2], joka suomii Rossia ankaralla kädellä. Sivuston mukaan Rossi on poistanut uusimmasta EPO[8] patenttihakemuksestaan ”salaisen katalyytin”[9]. Katalyytin olemassaolon takia Rossi ei ole voinut selittää tarkasti, miten laite toimii. Nyt kun salaista katalyyttiä ei enää tarvita, niin jäämme odottamaan kylmäfuusioprosessin tarkkaa fysikaalista kuvausta. Rossin omalta sivustolta, jota Rossi vaatimattomasti kutsuu nimellä ”Journal of Nuclear Physics” sitä tosin on turha etsiä[5].

Ruotsalainen fyysikko ja paikallisen skeptikkojen yhdistyksen entinen puheenjohtaja Hanno Essen[3] on ollut kiinnostunut Rossin laitteesta. Hän on osallistunut ”riippumattomaan” tutkimukseen härpäkkeestä[6].

Tosin Essen et al. on julkaissut paperin ilman vertaisarviointia ja myöntää itsekin, että se ”ei ole tiedettä”[7].

Mielenkiintoista nähdä miten pitkälle vedätys jatkuu, säilyykö sijoittajien kärsivällisyys ja pitääkö Rossin pokka vielä jopa vuosia.

Viitteet:
[1] en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion
[2] shutdownrossi.com/
[3] en.wikipedia.org/wiki/Hanno_Ess%C3%A9n
[5] www.journal-of-nuclear-physics.com/
[6] arxiv.org/abs/1305.3913
[7] shutdownrossi.com/e-cat-science/hanno-essen-admits-recent-test-of-e-cat-not-science/
[8] www.epo.org/
[9] http://kauas.asentopaikka.fi/2012/09/11/salainen-katalyytti/

Kommentit

Mitä kuuluu Andrea Rossille? — 4 kommenttia

  1. Rossin laite taitaa kuulua samaan sarjaan kuin kuuluisa itämeren pohjan ’ufo’-löytö tai meksikolainen starchild-kallo. Mitä uskomattomampi väite, sitä pitempää asian kanssa vitkutellaan, jotta ehdittäisiin keksiä, miten aiheella saataisiin tahkottua puhdasta rahaa. Ovat ehdottomasti enemmän talous- kuin tiedeuutisia.

  2. Aiheesta lisää: Savolaisen ikiliikkujan paluu | Kauaskatsoja

  3. Aiheesta lisää: Andrea Rossi: pisnismies | Kauaskatsoja

  4. Aiheesta lisää: Rossin E-Cat toimii! | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *