Vallan vahtikoira rottajahdissa

Ville Blåfield kirjoittaa Helsingin Sanomien pääkirjoituksessaan ”Sylikoiran tunnustuksia” aiheesta, joka on tärkeä ja ajankohtainen.

”Salaliittoteoreetikot ja verkkokeskustelijat, ottakaa mukava asento. Sormet kannattaa ehkä laskea jo valmiiksi näppäimistölle. Tästä te nimittäin pidätte:

Olen Helsingin Sanomien toimittaja ja puolustan vallanpitäjiä.

Edellä lausuttu ei tarkoita, että olisin unohtanut tehtäväni vallanpitäjien vahtina ja kriitikkona. Eikä että pitäisin kaikkia vallanpitäjiä kaikkine tekoineen yhtäläisessä arvossa. Uskon, että joukkoon mahtuu yhtä paljon taitamattomuutta ja vääriä motiiveja kuin muuallekin yhteiskuntaan.”

Loistavaa. Minäkään en usko, että vallanpitäjät ovat moraalittomia, epäteviä tai jopa pahoja ihmisiä. Ville Blåfield on ryhtynyt vallan vahtikoirana rottajahtiin, mikä vaikuttaa minusta harvinaisen suoraselkäiseltä ja virkistävältä asenteelta.

Tietenkin, ja aivan epäilemättä, polittisen vallan uusjako antaa luvan tehdä sen johtopäätöksen, että monet ovat pettyneitä valtaapitäviin ja ovat vieraantuneet yhteiskunnallisesta päätöksenteosta. Kasvualusta ääriliikkeille on jälleen oivallinen, eikä sellaisten esiinmarssista ole koskaan historiassa seurannut mitään hyvää. Tuskin seuraa nytkään.

Yhteinen vene vuotaa ja veneen keikuttajat riekkuvat, onhan se suloista. Mutta kuka haluaa todella soutaa rantaan palelemaan rottien ja kirppujen kanssa.

Niille, jotka aikoivat äänestää kuntavaaleissa antaisin neuvon, jos sellaisella kaltaiseni kvasianarkistin kynästä on mitään merkitystä: jos ja kun äänestätte, ajatelkaa mitä tulevaisuudelta haluatte. Pelkän tunteen ja pettymyksen vallassa annettu ääni menee hukkaan yhtä varmasti kuin silloin, kun se jää kokonaan antamatta.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Sylikoiran+tunnustuksia/a1349666478380


Kommentit

Vallan vahtikoira rottajahdissa — 3 kommenttia

  1. @Timo,sinä lanseeraat kohtaani henkilöherjaa jokaisella mahdollisella foorumilla. Syytä en tiedä,mutta ehdottaisin arvauskeskuskäyntiä,tuollainen vihamielisyys voi käydä terveydelle!

  2. Nettielämä on hankalaa. Rehellinen ja avoin nettikeskustelu on vielä hankalampaa ja joiltakin se ei yksinkertaisesti onnistu. Sen tietenkin ymmärtää silloin, kun todellisuus ei sovi keskustelijoiden agendaan.

    Netti on tehnyt demokratialle paljon hyvää, mutta tavallisen ihmisen on entistä vaikeampi erottaa arvokas tieto turhanpäiväisestä tai tosiasiat tahallisesta valehtelemisesta.

    Määrä ei nettiaikanakaan korvaa laatua.

    Sama koskee demokratiaa. Demokratiaan kuuluu, että ketä tahansa saa äänestää, olipa ehdokas sitten kykenevä luottamustehtävään tai ei. Näissä kunnallisvaaleissa siihen on halukkailla erinomainen tilaisuus.

  3. Kappas, persujen ilmastoähkijä on ehtinyt tännekin kommentoimaan ja vielä kirjoitukseen jossa hänestä ei edes puhuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *