Uusi katsaus punkintorjuntaan

En ole seurannut miten Shoo!Tagiä myydään tänä kesänä, mutta epäilemättä se löytyy edelleen  ainakin lemmikkikauppojen hyllyiltä.

Tänä kesänä koirasta on löytynyt kolme punkkia Exspotista huolimatta. Ihan hyvin kuitenkin verrattuna toissakesän kymmeniin punkkeihin. Mielestäni Exspot toimii, mutta tämä lausunto perustuu luonnollisesti vain yhden ihmisen kahden kesän kokemuksiin kokemuksiin yhdellä koiralla, joten sillä ei ole sen kummempaa todistusarvoa.

Exspotilla ja Shoo!Tagilla on kuitenkin merkittävä ero: Exspotilla vaikuttava mekanismi, se sisältää selkärankaisille myrkyllisiä aineita. Huuhaa välppä Shoo!Tag taas ei varmasti toimi, vaan se on moderni amuletti ja perustuu samaan kuin muukin taikausko: käyttäjänsä hyväuskoisuuteen.

Shoo!Tagin myyminen ja maahantuominen on törkeää rahastusta ihmisten tietämättömyydellä.

p.s. Kannattaa muistaa, että on hyvä kysyä neuvoa eläinlääkäriltä, jos on epävarma Exspotin ja vastaavien aineiden sopivuudesta omalle lemmikille. Myös jos koira saa aineesta oireita, ei sen käyttämistä ole syytä jatkaa.

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/05/11/shootag-apteekkisi-kusettaa-sinua/


Kommentit

Uusi katsaus punkintorjuntaan — 1 kommentti

  1. Aiheesta lisää: Shoo!Tag – apteekkisi kusettaa sinua taas | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *