Pelkurien tyrannia

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen vastustaa uuden Suomen blogissaan eutanasiaa voimallisesti. Räsänen vetoaa ihmiselämän koskemattomuuteen ja vertaa eutanasian puolustajia natseihin.

http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100403-kuolinpiikki-ei-kuulu-ihmisen-hoitoon

Minun tekisi mieleni sano, etten ymmärrä mistä Päivi Räsäsen asenne on lähtöisin. En kuitenkaan voi, koska mielestäni käsitän hänen lähtökohtansa liiankin hyvin.

Mikään saattohoito ei välttämättä pelasta vakavasti sairasta hirvittävältä kärsimykseltä, sen tietää moni esimerkiksi syöpään kuolleen ihmisen omainen. Ehkä on luonnollista, että julmaa kidutuskuolemaa uskontonsa perustana pitävä vastustaa viimeisten kärsimysten helpottamista.

 

Elämä on kaikki mitä meillä on, sen jälkeen ei tule mitään. Ei ikuista elämää, ei palkkiota, ei rangaistusta, ei viimeistä tuomiota. Ei, vaikka Päivi Räsänen ja monet muut sitä miten haluaisivat.

Kuoleman kieltäminen sitä helpotuksena haluavalta ei ole vain epäinhimillistä, se on myös äärimmäisen pelkurimaista.


Kommentit

Pelkurien tyrannia — 3 kommenttia

  • Lääkäriliiton asenne on tältä osin pelkurin asenne.

   ”Eutanasia eli aktiivisen kuolinavun antaminen on kuitenkin
   vastoin lääkärin etiikan periaatteita.”

   http://www.laakariliitto.fi/files/Etiikka05.pdf

   Ihmeparanemisia en tiedä tapahtuneen koskaan. Mitä jumalaan tulee, olen riittävän varma, että sellaista ei ole olemassa, ei ainakaan kristinuskon tarkoittamassa mielessä.

   Eutanasia tullaan laillistamaan Suomessakin jossain vaiheessa, olen siitä varma. Mutta sitä ennen turha kärsimys jatkuu ja sitä puolustellaan vetoamalla ikivanhoihin satuihin.

   Kommentoinnista: kommentit ovat tervetulleita, mutta pelkkä copypaste ei ole kommentointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *