Kärpät täpinöissä – korvavalo ei pelkkää lumetta?

Oulun Kärpät on testannut Valkee Oy:n korvahärpäkettä. Testin on suorittanut Verven liikuntalääketieteen tutkimusyksikkö:

”Oulun Kärppien 22 pelaajaa jaettiin satunnaisesti kahteen ryhmään, kirkasvalo- ja lumeryhmään, joissa molemmissa oli 11 henkilöä. Tutkimukseen osallistuvat saivat kolmen viikon ajan kirkasvaloa korvakäytävän kautta 12 minuutin ajan aamuisin. Lumehoito toteutettiin Valkee-laitteella, josta hoitovaikutus oli eliminoitu.

Tutkimuksen päälöydös oli, että motorinen reaktioaika visuaaliseen ärsykkeeseen eli se, miten nopeasti liikkeillä reagoidaan nähtyyn, laski kirkasvalohoitoa saaneiden hoitoryhmässä viidenneksen verrattuna tilanteeseen ennen hoitoa. Tulos oli tilastollisesti merkitsevä hoito- ja lumeryhmän välillä.”

Joko joudun kohta ostoksille ja hankkimaan ihmeellisen Valkeen korvavalon? Hyvältä alkaa näyttää, mutta odotan nyt kuitenkin vielä muutamaa riippumatonta tutkimusta, sekä tarkempaa tietoa vaikuttavasta mekanismista. Ja, hmm.. saisi se olla halvempikin.

Mutta kauhistus, jos se tosiaan toimii, niin entä mites ne mahdolliset pitkän ajan haittavaikutukset?Jos siitä tulee liian sukkela olo? Tai muuta hämminkiä.

Ei ole helppoa olla pseudoskeptikko.

Kuva: Pink Beret

Valkee oy:n lehdistötiedote:
http://www.valkee.com/fi/Valkee-kirkasvalokuuloke-Karpat-Verve-Tiedote-2011-12-13.pdf

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/11/08/valkee-joulu/

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/09/08/korvavalon-lumekontrolloimaton-testi/

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/06/27/kuuntele-pimeytta-valopaahoidon-lumekontrolloidut-testit/

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/02/01/valkee-apteekeissa/

http://kauas.asentopaikka.fi/2010/11/25/haloo-onks-valoo/

http://kauas.asentopaikka.fi/2010/10/24/valopaat-asialla/

 

Kommentit

Kärpät täpinöissä – korvavalo ei pelkkää lumetta? — 4 kommenttia

 1. Kyllä se vähän pistää ajattelemaan, että ensin aletaan myymään tuotetta ja sitten tulee tieteellinen läpimurto toisensa perään, joka todistaa tuotteen toimivuuden. Toistaiseksi mikään näistä tutkimuksista ei kestä lähempää tarkastelua eikä kokeita ole toistettu missään. Sama koskee tätä viimeistä. 22 koehenkilöllä ei oikein edes voi saada tilastollisesti merkittäviä tuloksia. Tutkimuksen riippumattomuuttakin voi vain arvailla. Valkeen toimitusjohtaja Nissilä ja tutkimuksen tekijä Tulppo eivät ole aivan tuntemattomia toisilleen.

  http://www.mendeley.com/research/relationship-between-heart-rate-variability-serum-testosteronetocortisol-ratio-during-military-service/

  • Jos tästä jutusta haluaa etsiä tieteellisiä menestystarinoita, ne löytyvät ihan sieltä taloustieteen puolelta. Loistavaa myyntityötä kyllä.

  • Noo, odotellaan rauhassa.

   Minun pukinkontistani härpäkkeen voi jättää vielä pois ihan hyvällä omallatunnolla.

 2. Aiheesta lisää: Kaamoksen jälkeinen valkee ja napanöyhtää | Kauaskatsoja