Todellisuuden viholliset

Anne Ukkonen ja Riikka Söyring peräänkuuluttuvat tuoreessa Magneettimedian paperilehden pääkirjoituksessa [1] objektiivista tiedotusta.

Samassa lehdessä Raimo Nikula ruotii ”pseudoskepsismiä” artikkelissaan ”Pseudoskepsismistä uupuu aito kriittisyys”. Nikulan kirjoitus on katkera vuodatus kuvitteellisesta ”pseudoskeptikoiden” salaliitosta, Skepsis ry:n magneettimedialle myöntämän vuoden 2011 Huuhaa-palkinnon kirvoittamana. Nikulan mielestä Skeptikot ovat paradigmapoliiseja ja keskitysleirin ss-vartijoita. Onnittelen Nikulaa onnistuneesta natsikortin käytöstä ilman turhaa viivyttelyä.

Söyringin ja Ukkosen mukaan magneettimedia ei pyri kertomaan kenellekään, mitä pitäisi ajatella vaan ”Magneettimedia osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun esimerkiksi globalisaation välttämättömyydestä”. Tämä on hieno asia ja sellainen keskustelu ei tietenkään voi olla kiellettyä.

Minusta minkäänlaisen tekstin julkaisemisen ei pidäkään itsestäänselvästi olla kiellettyä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että J. Kärkkäinen on päättänyt täyttää mainoslehtensä humpuukilla. Omapa on asiansa.

Mutta on eri asia esittää vaihtoehtoja, kuin levittää asioita, jotka aivan varmasti ja todistettavasti ovat tarkoituksella fabrikoituja valheita. Ei toki Magneettimedian toimittajien itse keksimiä, koska siihen heidän mielikuvituksensa tuskin riittäisi. Lehden humpuukkijutut ovat pääasiassa ulkomaisista vaihtoehtojulkaisuista kopioituja ja käännettyjä.

Söyring ja Ukkonen ovat väärässä siinä, että Magneettimedia ei pyri esittämään näitä asioita tosina. Suomen kruunaamattoman paranoiakuningatarkaksikon henkilökohtainen vakaumus ja todellisuusharha käy teksteistä tuskallisen selväksi kun erittäin hyvin tunnettujen faktojen vastaisia sepitteitä julistetaan uutena totuutena.

Tällaisen pseudotiedon levittäminen on aina ongelmallista, vaikka se ilmeisesti sananvapauden nimissä onkin sallittava. Julkisen valehtelun  kieltäminen tekisi politiikankin teon hankalaksi, joten kaipa meidän on sen kanssa elettävä.

Demokratian ja sananvapauden vallitessa voimme kaikki muodostaa oman mielipiteemme ja se on suorastaan kansalaisvelvollisuus.  Mutta anteeksi vaan, Riikka, Anne ja Raimo, me emme voi jokainen päättää itse, mitkä asiat ovat totta ja mitkä eivät ole. Todellisuus jossa elämme on meille kaikille sama ja yhteinen.

Ihmettelen, mistä traumasta kumpuaa tämä suunnaton viha ja pelko yhteistä todellisuuttamme  kohtaan?

[1]
magneettimedia viikko 51 2011: http://www.magneettimedia.com/nettilehti/?alue=Oulu

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/09/06/epatodessa-elajat/


Kommentit

Todellisuuden viholliset — 3 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Ennustuksia | Kauaskatsoja

  2. Aiheesta lisää: Oulu – Suomen huuhaapääkaupunki? | Kauaskatsoja

  3. Aiheesta lisää: Omatekoiset todellisuudet | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *