Huuhaa-palkinto tavarataloketju Kärkkäiselle

Skepsis ry on tänään myöntänyt vuoden 2011 Huuhaa-palkintonsa tavarataloketju J. Kärkkäiselle ”ansiokkaasti valtavirrasta poikkeavan Magneettimedia-lehden kustantamisesta”.

Skepsis ry:n perustelut palkinnolle ovat seuraavat:

Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen.

Magneettimedian toimittajat ovat erikoistuneet mielikuvituksellisten tarinoiden kirjoittamiseen. Lehden toimitukselta puuttuu paitsi taito lähdekritiikkiin, myös halu pysyä hyvissä journalistisissa käytännöissä.

Magneettimedian artikkelit ovat lähinnä uutisiksi naamioitua uskomushoitojen mainontaa sekä mielikuvituksellisia salaliittoja kehitteleviä kolumneja. Erityisen valitettavaa on, että lehti antaa täysin väärän kuvan uskomushoitojen vaikutuksista.

Skepsis ry:n mielestä yleisön on voitava odottaa ilmaisjakelulehdiltäkin vastuuntuntoa sisällön suhteen, erityisesti silloin, kun liikutaan niinkin tärkeän aihepiirin kuin terveyden parissa.

Onnea Kärkkäiselle hyvin ansaitun palkinnon johdosta, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

 


Kommentit

Huuhaa-palkinto tavarataloketju Kärkkäiselle — 4 kommenttia

 1. Media on Suomessa ummehtunutta ja monopolisoitunutta. Jos mietitään ko lehden juttuja niin ovatko ns valtamedian jutut sen enempää ”totta”. Missä ovat työt ja varallisuus sekä ikuinen auringonpaiste mitä luvattiin kun liityimme EU:hun? Rivikansalainen tietää että meitä on kusetettu ja sitten viimisen päälle. Mutta missä olisi media joka paljastaisi asian? Milloin viimeksi lehdessä tai uutisissa ilmoitettiin meidän nettomaksuosuus EU:lle? Tai mistä tuo tieto edes löytyisi suoraan?
  Päämedioiden itsesensuuri, lapsellinen pelottelu ja totuuden väistely luo paineen kertoa toinenkin versio esim talousasioista. Jos kysyt tai epäilet niin populistin leimakirves heilahtaa välittömästi. Nykyisessä tilanteessa huuhaa -palkinto kertonee enemmän sen antajista kuin saajasta…

  • Kyllä se pseudoskeptikon syänalassa lämmittää niin ihanasti 😀

   Valtamedian kritisointikin on toki paikallaan, aivan varmasti. Löydät sitä kritiikkiä esimerkiksi tästä blogista.

   Magneettimedia ei sen sijaan jätä epäilykselle mitään sijaa: sen ”asiantuntija-artikkelit” ovat 100% puutaheinää.

 2. >>Magneettimedian toimittajat ovat erikoistuneet mielikuvituksellisten tarinoiden kirjoittamiseen. <<
  Niin justiinsa. Ja skeptikot ovat ennakkoluuloisia tylsimyksiä, jotka eivät näköjään vaivaudu ottamaan asioista kunnolla selvää..Skeptikot ilmeisesti haluavat puolustaa korruptoitunutta lamestream-valtamediaa viimeiseen saakka…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *