Käsityksemme reaalimaailmasta

Minulle kaikki mitä on olemassa kuuluu väistämättä reaalimaailmaan. Se mikä siihen ei kuulu, sitä ei ole olemassa ja on siten mielikuvitusta. Konsepti jostain olemassaolevasta joka ei silti kuulu reaalimaailmaan, on täydellisesti käsityskykyni ulottumattomissa.

Mitä ihmettä sellainen voisi olla?

Harva uskoo joulupukkiin tai hammaskeijjuun enää kymmenvuotiaana. Miten vanha pitää olla, että voi lakata uskomasta muihin mielikuvituksen tuotteisiin ja satuolentoihin?

Kun olin 12 vuotias, aloin itsenäisesti epäillä jumalan olemassaoloa, koska se yksinkertaisesti ei tuntunut järkevältä konseptilta ja kaikki mitä jumalasta kerrottiin, oli outoa ja ristiriitaista. Korvasin jumaluskon pian Dänikenin kirjoilla, parapsykologialla ja muulla huuhaalla, vain huomatakseni muutamaa vuotta myöhemmin, että minua on taaskin kusetettu: nekin ovat mielikuvituksen tuotetta.

15 vuotiaana olin jo epäilijä ja uskonnoton, eikä niin järisyttäviä maailmankuvan muutoksia ole enää tullut. Mutta olen oppinut huomaamaan, että oikean tiedon hankkiminen on työlästä ja vaikeaa. En toki usko maailmankuvani olevan kovin täydellinen tälläkään hetkellä ja olen valmis aina muuttamaan sitä, kuten olen jo tehnyt nin monesti ennenkin.

Tavallaan kadehdin niitä, joiden maailmankuva on selkeämpi ja muuttumattomampi. En halua tuomita enkä loukata ketään, vaikka esiinnynkin usein tässä blogissa turhan kärkkäästi ja pilkallisesti. Se on minun virheeni, ei niiden joita mahdollisesti loukkaan.  Pyydän anteeksi.

En voi kuitenkaan välttyä ajatelemasta, että eikö olekin kätevää ja helppoa, kun voi uskoa johonkin joka on olemassa jossain ”reaalimaailman ulkopuolella”? Arvoitukset selitetään arvoituksilla ja erikoisiksi koetut ilmiöt tuntemattomilla todellisuuksilla.

Minä en voi. Onko minussa jotain vikaa?

Ihmemies Uri Geller on esiintynyt Porvoossa.

Vekkuli hemmo. Uri Gellerillä on aina erityinen paikka sydämessäni, koska katselin 70-luvulla kaverin telkkaesiintymistä ja uskoin joka sanan!

Nyt Uri on haastanut Iltalehden lukijat. Jännää! Tätä on pakko kokeilla.

Geller on kuulemma ”löytänyt telepatian avulla suuren öljyesiintymän Meksikonlahdelta?” Maahisten kanssako Uri on ollut mentaaliyhdynnässä? Veikkaan, että Uri on piirtänyt jotain karvaista, mutta se ei ole kirkkovene.

Jes, telepatia toimii!

(Valitettavasti kelloni ei lähtenyt toimimaan. Lieneekö syynä se, että siitä loppui patteri  jo 7 vuotta sitten. Mene ja tiedä.)

Kommentit

Käsityksemme reaalimaailmasta — 6 kommenttia

 1. Kyllä sie jäljillä olet; varoittaahan raamattukin huuhaasta ja harhaopeista. Adventtikynttilän valoa etsijän vaellukselle! 😉

  • He ovat ärsyttäneet minua väärillä jumalillaan, vihastuttaneet minut joutavilla patsaillaan. Siksi minä panen heidän kiusakseen kansan, joka ei kansalta näytä, typerysten heimolla minä vihastutan heidät.

   5. Mooseksen kirja 32

   • Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
    Matteus 24:24

 2. Saksalaiset tutkijat olivat löytäneet uskonto-geenin (VMAT2), jonka kantajista 70% on uskossa. Loput luultavasti rikollisia tai muuten hulluuden rajoilla.

  Itse pidän hyvänä asiana etten kanna tuota geeniä ja saan olla rauhassa henkimaailmalta ja vouhotuksilta.

  Voi tietysti olla että menetän jotain ihmisyydestä, mutta en voi tietää sitä ja kuka geeneillensä voi.

 3. Olin jo onnellisesti unohtanut Urin suomivierailun. Ei näkynyt mies suuremmin otsikoissa. Olkoon se hyvä juttu.

 4. Aiheesta lisää: Ennustuksia | Kauaskatsoja