Liity kirkkoon

Paholaisen asianajaja kirjoitti vastikään napakasti kommentoidessaan Markku Myllykankaan ja Esko Länsimiehen artikkelia. PA:n mielestä asia ei ole niin yksioikoinen:

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2011/11/fundamentalistinen-militantti-ateismi.html

Pappien opetus yliopistoissa onkin hyvä asia ja valtionuskonto pitää ääriryhmät kurissa! PA:n teksti laittoi minut ajattelemaan, enkä saanut unta vähään aikaan, joten siinä täytyi olla sitä jotain. Miksei sitä voi sen noinkin ajatella, mutta minulla on vaikeuksia. Ehkä se johtuu sitä, että olen käynyt koulua 60-luvulla ja minulle on uskontotunnilla opetettu, että helvetti on totta.


Vain muistanko ehkä väärin, eihän sellaista ole voinut Suomessa tapahtua, eikä ainakaan enää tapahdu. Eihän? Tämän täytyy olla niitä kuuluisia vääriä muistikuvia.

Mutta jos evankelisluterilainen kirkko on tosiaan niin tehokas dilutoimaan hihhuleita tapakristityiksi, kuten PA esittää, niin sehän on pelkästään hyvä asia.

Nyt sitten kampanja liikkeelle, että saadaan kaikki tapa-ateistit liittymään valtionkirkon suojiin ja maksamaan kirkollisveronsa, ettei instituutio vaan vaarannu.


Kommentit

Liity kirkkoon — 1 kommentti

  1. Aiheesta lisää: Ojennus | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *