Superfoodit pannaan?

Suomen Luontaisterveyden Liittoa hiertää Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran linjaus, jonka mukaan termiä ”superfood” ei saa käyttää yksilöimättä sanan merkitystä tarkemmin.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117795-riita-syttyi-superfood-sanasta-%E2%80%93-%E2%80%9Dkieltolaki-suomeen%E2%80%9D

Minusta sen sanan merkitys on helppo yksilöidä: se on huuhaa-termi, joka ei tarkoita mitään.  Väite ”superfoodien” ominaisuuksista ovat kuviteltuja ja tuulesta temmattuja. Tottakai esimerkiksi marjat ovat terveellistä ravintoa ja sisältävät ihmisen tarvitsemia kemiallisia yhdisteitä, mutta silloin kun niiden väitetään ennaltaehkäisevän, hoitavan ja parantavan, ollaan kyseenalaisella tiellä.

Sanoja ei voida kieltää, mutta silloin kun niitä käytetään mainonnassa, on ostajalla oikeus tietää mitä ne tarkoittavat. Superfoodit, elävä ravinto ja luonnonmukainen elämäntapa sotkeutuvat nettiajan väärien profeettojen käsissä yhdeksi myyttiseksi mössöksi, jota kuluttajan on vaikea erottaa todellisuudesta.

Ruuasta on tehty uskonto. Jonkin aukon se saattaa ihmisen sielussa täyttää ja kaipa se muutamalle näistä profeetoista voi on hyvääkin liiketoimintaa.

 Google haku: superfoodit.

Kommentointi suljettu.