Rossin E-cat: mätä turska?

Italialainen fyysikko ja keksijä Andrea Rossi on omien väitteidensä mukaan keksinyt eräänlaisen kylmäfuusiolaitteen, tai pikemmin oikea termi olisi kai LENR (Low Energy Nuclear Reactor).

Rossin E-cat härpäkkeen megawatin version testiä olivat jonkin aikaa sitten seuraamassa ruotsalaisen Ny-Teknik lehden edustajat. Tuolloin laitetta esiteltiin valitulle yleisölle ja jollekin arvovaltaiselle ostajaehdokkaalle, ja kaupat kuulemma tehtiin. Valitettavasti ei kerrottu kuka kyseinen asiakas oli.

Nyt ihmevekottimen kuva, ja tuotteistettu versio! on ilmestynyt nettiin. Se onkin totta! Rossin ihmeapparaatti on pelastanut maailman.

http://www.leonardo-ecat.com/fp/Products/5kW_Heater/index.html

Sivujen mukaan, heti kun tuotekehittely saadaan päätökseen, ihmelaitetta edustavan Leonardo Corporationin valmistama viiden kilowatin versio tulee myyntiin Biltemaan.

Se on sitten siinä. Vai onko? Mitenköhän tuo oikein on. Leonardon sivuilta on linkki tähän:

OS:Cold Fusion E-Cat Case Design Competition

Mikäpäs,  mutta minua ihmetyttää erään Skepsiksen keskustelupalstan kommentoijan tavalla, miksi he eivät anna epäilijöiden ja valittajien nolata itseään vapaasti, vaan laittavan tämän disclaimerin:

Notice to Cynics, Naysayers, Skeptics, and Snakes

You are not welcome to participate in this competition. This competition is only for those who have enough confidence that the E-Cat technology works, that they are willing to spend time and effort to submit an entry.

We will not allow your negativity to interfere with the creative process. Any hostile posts or comments will be deleted.

Vapaa suomennos:

Ilmoitus kyynikoille, kieltäjille, skeptikoille ja muille niljakkeille

Et ole tervetullut osallistumaan kilpailuun. Tämä kilpailu on vain niille, jotka luottavat teknologiaan niin paljon, että ovat valmita uhraamaan aikaa ja vaivaa asialle.

Emme salli negatiivisuutesi häiritä tätä luovaa prosessia. Kaikki vihamieliset kommentit poistetaan.

Ehkä tarkoitus on hyvä, mutta kritiikin kieltäminen aiheuttaa minussa aina negatiivisia värinöitä. Ihan unohdan, että olikos tässä nyt kyse kylmäfuusioista vaiko sittenkin energiahoidoista ja astrologiasta?

Valitettavasti on todettava, että mitä enemmän tätä aihetta tonkii, sitä enemmän se haisee. Olisin silti vieläkin erittäin positiiviseti yllättynyt jos E-cat toimii, mutta tällä hetkellä mädän lemu alkaa olla varsin voimakas.

Se olisi vahinko, koska italialainen lämmitin olisi varsin vekkuli peli vaikka kesämökillä.

Leonardo Corp. on muuten saanut sivujensa retrolookkiin kivan 90-luvun fiiliksen.


Kommentit

Rossin E-cat: mätä turska? — 3 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Tilaa oma ydinreaktori | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *