Vaihtoehtoinen kuolema

Jostain syystä saan erityisen allergisen reaktion silloin, kun vakaviin sairauksiin ehdotetaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja elävää ravintoa. Ylen Akuutti palauttaa itsensä hörhöohjelmien eliittiin viimeisellä tuotoksellaan.

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/elavaa_toivoa_ravinnosta_aija_mougeollen_valinta

Ehkä 11 vuoden takainen Huuhaa-palkinto yhä velvoittaa, vaikka jossain vaiheessa jo ehkä näyttikin paremmalta.

Mietin tässä sitä, että olisivatko ohjelman toimittajat valmiita ottamaan vastuun kritiikittömästä tuotannostaan jos, ja kun, joku päättää tämän ohjelman takia olla kääntymättä vakavassa sairaudessaan lääketieteen puoleen.

Sinänsä minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kenen tahansa mielipide, henkilökohtainen vakaumus ja päätös selviytyä  ilman lääketieteen apua esitetään televisiossa. Siihen päätökseen kaikilla on oikeus, mutta asiaohjelmalta olisi lupa odottaa näinkin vakavassa asiassa myös asiantuntijatahon mielipiteen esittämistä. Sitä ei kuitenkaan näy, eikä kuulu.

Mutta toisaalta, tämähän on vain vapaata journalismia. Sillä, että hoitamaton syöpä johti ennen modernia lääketiedettä kuolemaan, ei tietenkään ole merkitystä.

Kyseinen Akuutti nähtävissä vielä toistaiseksi ylen Areenassa:

http://areena.yle.fi/ohjelma/9325

Tässä käsitelty aihe alkaa kohdasta 0.10.30.

Kommentointi suljettu.