Shoo!Tag – Homeopaattisia luottokortteja punkintorjuntaan

Puutiaisaivotulehdusta  (TBE) on tavattu tänä vuonna ennätysmäärä, uutisoi Helsingin Sanomat:

”Puutiaisten levittämä aivotulehdus (TBE) on tarttunut tänä vuonna selvästi useampaan ihmiseen kuin aiemmin. Taudin sai viime vuonna 44 ihmistä. Tämän vuoden saldo on toistaiseksi 56.”

Nyt, kun Skepsis ry valmistautunee taas jakamaan vuoden Huuhaa-palkinnot, tekisi mieleni ehdottaa sellaista Suomen apteekeille Shoo!Tag nimisen huijaustuotteen kritiikittömästä markkinoinnista.

Shoo!Tag on pari kymppiä maksava läpyskä, jonka valmistuskustannukset Kaukoidässä jäänevat reilusti alle euron kappale. Kaulaan ripustettuna sen pitäisi karkottaa hyttysiä, punkkeja jne. Koirille ja ihmisille on omat versionsa, totta kai, kuten myös eri öttiäisille. Teho kestää jokusen viikon, joten se on uusittava säännöllisesti.

Shoo!tagin valmistajan mukaan härpäke perustuu tieteeseen:

” Shoo!TAG™’s magnetic strip is encoded with beneficial frequencies and resonances and an electromagnetic charge bearing a polarized energy signature, which when introduced into the bio-energetic field of the wearer produces results. ”

Vapaa suomennos:

”Shoo!TAGin magneettiraitaan on koodattu hyödyllisiä taajuuksia ja resonansseja ja sähkömagneettinen varaus, joka sisältää polarisoituneen energiajäljen, joka tuottaa tuloksia kohdatessaan kantajansa bioenergiakentän.”

Vai niin. Nykyään opetetaan kai toisenlaista fysiikkaa kuin minun opiskeluaikoini.

Mainio Tethered-cow blogi otti selvää, minkälainen energia-allekirjoitus Shoo!Tagin magneettiraitaan sisältyy. Kävi ilmi, että kirppuja karkoittavassa versiossa on magneettisessa viivakooodissa muutama merkki, joissa lukee ”flea” (eng kirppu), punkkiversiossa ”tick” jne.

Nyt minä haluaisin tietää, että vaikka hyväksyisimme sen ajatuksen, että kirput, punkit ja sääsket lukevat ja kuollakseen pelkäävät magneettista viivakoodia, joihin on ASCII-merkistöllä kirjoitettu ihmisen niille antama nimi , niin kai maahantuoja on sentään suomentanut tekstit:? Näin:

”Punkit, suksikaa kuuseen!”

Ai eikö?

Tietysti tämä on aivan liian helppo kohde Huuhaa-palkinnolle, koska eihän tuollaiseen tuotteeseen kukaan todellisuudessa usko ja käytä koiran punkkien torjuntaan Shoo!Tagiä, levittäen nain mahdollisesti vaarallisia tauteja. Eihän?


Kommentit

Shoo!Tag – Homeopaattisia luottokortteja punkintorjuntaan — 5 kommenttia

  1. En osaa tohon oikein mitään sanoa, mutta tiedätkö noista punkkipannoista että onko niissä myrkyllisiä aineita? Kun sanotaan, että koiran vieressä, jolla on punkkipanta ei saisi nukkua.

  2. Tottakai on myrkkyjä, yleensä deltametriiniä, eivät punkit muuten kuole. Deltametriini on erittäin myrkyllistä selkärankattomien lisäksi esimerkiksi kalanpoikasille. En kuitenkaan usko, että punkkipannasta on ihmiselle, sen enempää kuin koirallekkaan, mitään todellista vaaraa.

    Minä en ole asiantuntija enkä halua sellaisena esiintyä. Tämän asian voi helposti tarkistaa vaikka eläinlääkäriltä.

    Käyttöohjeissa varoitetaan, ettei pantoja saa jättää lapsien ulottuville, eikä lasten pitäisi nukkua pantaa käyttävien koirien kassa. Sitä ohjetta on epäilemättä asiallista noudattaa.

  3. Aiheesta lisää: Shoo!Tag – apteekkisi kusettaa sinua taas | Kauaskatsoja

  4. Aiheesta lisää: Apteekkisi kusettaa sinua yhä! | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *