Steve Jobsin tie

Teknologiavisionääri ja tietokoneyhtiö Applen perustaja Steve Jobs kuoli eilen sairastamaansa haimasyöpään. Kaikki tuntevat Jobsin ja hänen elämäntyönsä, joten ei minulla ole tässä tarvetta kerrata hänen panostaan tietotekniikassa sen enempää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs

Sen sijaan tarkoitukseni on kirjoittaa toisesta asiasta, nimittäin siitä, että Steve Jobs saattaisi olla hyvinkin elossa ellei hän olisi turvautunut syöpänsä alkuhoidossa vaihtohtoiseen lääketieteeseen. Aivan oikein: Steve Jobs ei luottanut moderniin lääketieteeseen, vaikka hänellä jos kenellä olisi ollut käytettävissään kaikkein parhaat resurssit ja lääkärit.

Lähes kaikki haimasyövät johtavat hyvin nopeasti kuolemaan, eikä niille ole kunnollista hoitoa. Jobsin syöpä oli kuitenkin harvinaista laatua, jonka hoitoennuste on hyvä, mutta vain jos hoito aloitetaan ajoissa. Jostain syystä Jobs viivytteli hoidon aloittamista 9 kuukauden ajan, kunnes oli liian myöhäistä.

Uskominen on inhimillistä, olemme kaikki alttiina väärälle tiedolle. Edes raha ja visionäärisyys ei meitä siltä suojaa.

Ehkä kyse on elämänkatsomuksesta, ehkä siitä, että saamme väärää tietoa joltakin, johon ehdottomasti luotamme. Oli miten oli, niin elämä on kaikki mitä ihmisellä on, ja jokaisella meistä on oikeus valita oma tiensä.

Rauha hänelle.

 A Lesson in Treating Illness:
http://skeptoid.com/blog/2011/10/05/a-lesson-in-treating-illness/

http://www.quora.com/Steve-Jobs/Why-did-Steve-Jobs-choose-not-to-effectively-treat-his-cancer

Kommentit

Steve Jobsin tie — 2 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Ennustuksia | Kauaskatsoja

  2. Aiheesta lisää: Reed Elsevier, pakurikääpä ja korealainen yrttihoito | Kauaskatsoja