Sirpalepuolue Perussuomalaiset

Jukka Relander ottaa kantaa Uuden Suomen puheenvuorossaan perussuomalaisten ”kansan suosioon perustuvaan demokratiakäsitykseen”. Relander kirjoittaa:

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman mukaan puolue kannattaa populistista, eli ”kansan suosioon perustuvaa demokratiakäsitystä”.  ”Elistitiset puolueet” taas kysyvät neuvoa kansan sijasta asiantuntijoilta.

Hyvä että tämäkin tuli nyt tehtyä selväksi. Jos kansa tietää, että 2+2 on 5, siihen ei ole matemaatikoilla nokan koputtamista.

Kun jatkamme tällä janalla, noitatohtorit ja akateemisesti koulutetut lääkärit ovat pian samalla viivalla. Potilaan sairaus voi tietenkin johtua huonosta karmasta, pahoista viboista tai tehdyistä synneistä, jos ”kansa” vain niin säätää.
http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84847-kansa-tietaa

Tosiasiassa mitkään puolueet eivät kykene omilta ideologioiltaan käsittelemään asioita asioina, vaan päätöksenteko on lähes aina jonkin eturyhmän omien intressien ajamista. Tämä on järjestelmän ongelma, eikä minulla ole siihen mitään järkevää korjausehodotusta.

Mutta kun persut ovat nyt kätevasti omineet itselleen koko suomalaisuuden käsitteen, he unohtavat se tosiasian, että millään muulla puolueryhmittymällä ei ole niin suurta aktiivista vastustusta kuin persuilla.

Kyllä kansa tietää.

Perussuomalaiset on sirpalepuolue, joka ei ole jakaantunut vain uusvennamolaisiin ja halla-aholaisiin, vaan moneen pieneen palaseen, joiden kannattajille ei ole mitään muuta yhteistä kuin se, että heille luulo on tiedon väärti.

 

Kommentit

Sirpalepuolue Perussuomalaiset — 2 kommenttia

  1. Uskoisin perussuomalaisten olevan ajatuksiltaan sekoitus keskimääräisiä suomalaisia, aika tarkkaan. Eikö tässä juuri toteudu demokratia parhaimmillaan? Kansalaiset saavat sellaiset johtajat kuin ansaitsevatkin saada.

    • Olen ehdottomasti sitä mieltä, että perussuomalaisten voitto on demokratian voitto. Se kertoo myös siitä, että muidenkin puolueiden on aika välittää.

      Se tosiasia, että demokratia on voittanut, ei tee silti persuista varteenotettavaa puoluetta.