911 – Minun versioni

Olin vannonut itselleni, etten kirjoita mitään syyskuun 11. päivästä vuonna 2001, mutta en kai voi sille mitään: tässä on minun versioni.

Sinä aamuna olin lennolla Atlantasta Salt Lake Cityyn, enkä koskaan päässyt perille. Olin väsynyt ja paitani kostean haiseva, koska olin yrittänyt pestä sitä Holiday Innin lavuaarissa; laukkumme olivat jatkaneet länteen meidän myöhästyttyämme koneesta New Yorkissa. Näimme matkatavaramme seuraavan kerran Helsingissä reilun viikon kuluttua, tai ainakin sen, mitä niistä oli jäljellä.

Päivä oli surrealistinen, mutta en siltikään huomannut maailman muuttuneen.

Memphis, Tennessee. Lentokentän baari, 11.9.2001

Tuhat muistoa.

Noin viikkoa myöhemmin, kun päälläni edelleen oli sama paita,  minulle kerrottiin Detroitin lentoasemalla, että en voisi saada veistä kanahampurilaisen kanssa: kaikki veitset oli viety pois, myös muoviset. Se ei minua paljoa surettanut. Taskussani oli kallis matkalippu Amsterdamin kautta Helsinkiin ja olin onnellinen vain päästessäni kotiin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *