Aselain kiristyksestä ratkaisu?

Ylen uutiset kirjoittaa tänään:

”Presidentti Tarja Halosen mielestä norjalaisille on nyt annettava aikaa surra viime perjantain veritekoja. Samalla on pohdittava mitä voidaan tehdä, että samankaltaisia tilanteita ei tulisi eri maissa uudelleen, sanoo Halonen Kultarannassa antamassaan haastattelussa. ”

Halonen kehottaa pohtimaan, onko olemassa ilmiöitä, joita pitäisi ajoissa vastustaa. Lisäksi Halonen ottaa esille mielipiteitä jakavan aselain kiristämisen.

En epäile, etteikö aselain kiristäminen jossain määrin vähentäisi impulsiivisia väkivallantekoja, mutta suunnitelmallisia, päättäväisiä, ja jäjestelmällisiä terroritekoja se korkeintaan hidastaisi. Ainakin siltä minusta tuntuu, faktoja minulla ei asiasta ole.

Entisenä ammunnan harrastajana ja metsästäjä olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kukaan ei tarvitse kotonaan ainakaan käsiaseita. Minullakin on metsästysase lukitussa kaapissa, miksiköhän? Patruunoita minulla ei ole kotona ainuttakaan.

Taidankin luopua viimeisestä haulikoistani ja aseenkantoluvastani suosiolla, koska en niitä enää tarvitse mihinkään.

P.S. Olen joskus kysynyt ammunnan harrastajilta, miksi nykyään täytyy ampua oikealla aseelle. Simulointitekniikat kehittyvät kaiken aikaa.

Se ei kuitenkaan kuulemma ole ”sama asia”. Asia selvä.

Ammuntasimulaattori on minustakin surkea peniksenjatke.


Kommentit

Aselain kiristyksestä ratkaisu? — 1 kommentti

  1. Anssi Kela blogissaan kerran mainitsi tämän kirjoituksen ja sanoi tuon luettuaan vähän aseiden vastustamis mielipidettään muuttaneensa pois mustavalkoisesta (ei suora lainaus, mutta noin asiana).

    Itse en armeija-ajan jälkeen ole aseeseen koskenut ja en niistä itse ole kiinnostunut, mutta ääripäät tuntuvat kaikissa mielipiteissä vieraalta ja niin tässä aseiden sallimis/kieltämisasiassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *