Venälaiset varmoja: E.T. soittaa meille pian

Hesarin uutisen mukaan venäläiset astronomit ovat varmoja siitä, että löydämme elämää ulkoavaruudesta 20 vuoden sisällä. Niin huisin jännää kuin se olisikin, on Andrei Finkelsteinin arvio käytännössä perustelematon. Pseudoskeptikko on edelleen sitä mieltä, että niin kauan kuin Draken yhtälöstä puuttuu yhdenkin parametrin tarkka arvo on elämän todennäköisyyden arvioiminen haaveilijan hommaa.

Tärkein puuttuvista arvoista on elämän syntymisen todennäköisyys. Ennen kuin tunnemme elämän syntymekanismin, ei perusteita Finkelsteinin optimismille todellisuudessa ole olemassa.

”Elämän synty on yhtä väistämätöntä kuin atomien muodostuminen. Muilla planeetoilla on elämää, ja me löydämme sitä 20 vuoden sisällä”, arvioi Andrei Finkelstein, joka johtaa Venäjän tiedeakatemian sovelletun astronomian instituuttia.”

Jahoon englanninkielisessä uutisessa Finkelstein jopa sanoo olevansa varma siiitä, että muukalaiset ovat hyvin ihmisen kaltaisia. Hän ei kuitenkaan taida ottaa kantaa siihen juoko E.T. votkaa.

Finkelstein tuntuu tietävän elämän synnystä ja sen  todennäköisyyksistä jotain, mikä ei ole yleisesti tiedossa. Tai sitten Finkelstein yksinkertaisesti puhuu paskaa.

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/01/04/olemme-yksin/

http://kauas.asentopaikka.fi/2011/02/20/50-miljardia-planeettaa-linnunradassa-emme-voi-olla-yksin/


Kommentit

Venälaiset varmoja: E.T. soittaa meille pian — 5 kommenttia

 1. Yhtälöstä puuttuu mm:
  1: Elämän istuttamisen/geeniteknologian ym. mahdollisuus elämän tekemiseen ja istuttamiseen toisille planeetoille.
  2: Planeettojen muokkaus elinkelpoisempaan suuntaan.

  Sitten pitäisi vielä selvittää mitä elämä vaatii. Evoluution mukaan elämä sopeutuu ympäristöön ja maapallollakin elää paljon lajeja sellaisissa olosuhteissa joissa periaatteessa ennen luultiin olevan mahdotonta, mm. ilman vettä.

  Soppaa sekoittaa vielä vähän aikaa sitten läydetty tähti joka ruiskuaa vettä avaruuteen. Tiedämme avaruudesta vasta niin vähän… onneksi tiede ja tutkimusmenetelmät sekä yhtälöt kehittyvät ajansaatossa.

 2. Niin. Tuo yhtälö on suunta antava, mutta hyödyllinen. Se ei silti ota kantaa esimerkiksi mahdollisen erittäin kehittyneen sivilisaation edesottamuksiin ja motivaatioihin.

  Elämän spontaanin synnyn mekanismin, vaadittavien olosuhteiden ja todennäköisyyksien selvittäminen on mielestäni silti tällä hetkellä oleellisin asia arvioitaessa elämän esiintymistä maailmankaikkaudessa.

  Saatan olla hakoteillä, ei olisi ensimmäinen kerta.

 3. Minulta meni luottamus heppuun siinä vaiheessa viimeistään, kun tuo mokoma totesi, että alienit voivat olla paljonkin ihmisen kaltaisia.

  Bipedaalisen, neliraajaisen olennon kehittyminen on todella todella epätodennäköistä (ottaen huomioon jo valmiit Draken yhtälöstä tulevat epätodennäköisyydet).

 4. Aiheesta lisää: Taputus Luiselle Olalle « **There are Monsters among us**

 5. Olisiko tutkimushankkeella, jossa ollaan tutkijoiden itsensä mukaan tietenkin juuri ratkaisun kynnyksellä, rahoitus katkolla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *