Sana täksi juhannukseksi – ministerin pesäpäivät

Jyrki Kataisen hullutus on viimein synnytetty, ei ilman tuskia eikä jälkipyykiltäkään vältyttäne. Pahat kielet ja rääväsuiset bloggaajat ovat kutsuneet uutta valtioneuvostoa hyytelöhallitukseksi ja verranneet sen ohjelmaa jopa hölmöläisten tilkkutäkkiin, siihen, jota jatkettiin leikkaamalla toisesta päästä ja ompelemalla toiseen.

Totta onkin, että kokoonpano on kirjava. Ilolla on todettava kuitenkin esimerkiksi kepulaisen antiympäristöministeriön ajan olevan tältä osin historiaa. Kansallispuistojen muuttaminen ideaparkeiksi on peruutettu, eikä Luirojärvelle rakenneta näillä näkymin moottorikelkkatehdasta.

Hiekkalaatikosta jäivät epädemokraattisesti puuttumaan perssuomalaiset, vaikka kuiskaallaankin pylly paljaana kirkumaan jääneille oikean demokratian edustajille tarjotun erityista itkupillien kitinäoikeutta, mikäli osallistuisivat yhteiseen leikkiin. Nyt kitinä kuuluu hiekkalaatikon ulkopuolelta ja syrjäytetty, kansan oikean tahdon edustaja, joutuu tyytymään ylijäämähiekkojen silmilleheittelyyn aina kun leikkijöiden kakkulapio hiukankin lipsuu: – Älä tule hyvä kakku, tule paha kakku!

Hallituksessa on nyt myös pesäministeri. Suomen kansan perinteisinä pesäpäivinä, juhannuksen pyhinä, on erinomaista, että uusi pesäministeri on ottanut huolehtiakseen suomalaisten moraalista ja siitä, että pesää jaetaan jatkossakin vain heteronormatiivisen standardin mukaan.

Huhut tosin kertovat, että paratiisissa on käärme tai kaksi, jotka pesäministerin erinomaisista tavoitteista ja hiljaisesta lupauksesta huolimatta aikovat nostaa pöydälle sukupuolineutraalin avioliiton kauhistuksen.

Jos näin ilkeämielinen salaliitto on totta, miten oikeaoppisten pesänjakosuunnitelmien sitten käy?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *