Puhtoiseksi tekevät pallit

Kannatan ehdottomasti pesuaineiden käytön vähentämistä. Kannattaa tarkkailla, mitä pesuainetta ja miten paljon pyykkikoneseen laittaa. Usein pyykin voi pestä ihan ilman pesuainettakin. Tarvitseeko niitä vaatteita edes pestä niin usein vai olemmeko tulleet yliherkiksi pienimmällekin ihmisen hajulle?

Verkkokauppa.com:n sivuilta pisti silmään mielenkiintoinen tuote. Ecozone EcoBalls 150 pesupallo tekee pesu- ja huuhteluaineen käytöstä turhaa. Ja pyykki puhdistuu uskomattoman halvalla: 150 pesukertaa vain reilulla viidellätoista EU:n rahaliiton osanottokupongilla.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44337/dbcst/Ecozone-EcoBalls-150-pesuainepallo

Palloja myy myös EcoDeal:

http://ecodeal.com/pyykinpesu/510220000-ecoballs-150.html

Miten pallon siten pitäisi toimia? katsotaan:

”Ecoball pesupallojen pesuteho perustuu pelleteistä irtoaviin biohajoaviin kemikaaleihin. Ne nostavat veden pH-arvon tasolle, jossa bakteerit eivät viihdy.”

”Pelleteistä ei irtoa mitään aineita, jotka jäisivät koneeseen, joten huuhtelua ei tarvita”. (* hevonkukkuwaroitus* )

Häh? Nyt en ymmärrä. Pallot nostavat mystisesti veden PH:ta, mutta niistä ei irtoa mitään. Kemiantaitoni ovat ruostuneet, joten ehkä selitys löytyy vielä. Mitäs muuta näistä pallukoista sanotaan?

Ainesosat

EU-lainsäädännön mukainen ainesosalista:

  • Anionisia pinta-aktiivisia aineita > 25 %
  • Kalsiumkarbonaattia > 29 %
  • Natriumkarbonaattia > 17 %
  • Natriummetasilikaattia > 4 %

Ainesosat luokitellaan kemikaaleiksi, mutta ne ovat paljon miedompia kuin tavallisissa pesujauheissa. Niitä ei myöskään pidetä myrkyllisinä eikä ympäristölle haitallisina. Kemikaalimäärät, jotka vapautuvat EcoBalls-palloista jokaisen pesukerran yhteydessä, ovat paljon pienempiä kuin normaalilla pesujauheella pestäessä. Näin EcoBalls-palloja voidaan siis pitää ympäristöystävällisinä näiden molempien seikkojen perusteella. Ainesosat luokitellaan oksidimineraaleiksi ja ne ovat luonnossa hajoavia. EcoBalls-palloissa ei ole lainkaan optisia valkaisuaineita, sillä ne ovat hyvin haitallisia ympäristölle.”

Ymmärrän, siis palloissa on vähäsen suoloja ja natriummetasilikaattia, joka on yleinen aine konetiskiaineissa. Anionisia pinta-aktiivisia aineita kutsutaan myös tensideiksi. Siis saippuapallukoita nämä ovatkin?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tensidi

Tosin pallukoista ei irtoa veteen mitään, huuhteluahan ei tarvita, joten ihmettelemään jään tätäkin: onko siinä jotain aineita vai ei? Sitten kerrotaan, että ei ole optisia valkaisuaineita, mitäköhön ne ovat? Ilmeisesti käännös englanninkielestä Optical Brightening Agents. Ok, siis ei ole valkaisuaineita, hyvä niin.

Sitten tämä vielä:

EcoBalls-pallot ovat anti-allergeenisiä ja sopivat erittäin hyvin herkälle iholle…”

*Huokaus* Se siitä.

Ei minulla kuitenkaan ole mitään sitä vastaan, jos ihmiset pesevät pyykkinsä pelkällä vedellä, päinvastoin. Mutta mihin tarvitaan pallukoita, joista ei irtoa mitään?

P.S.: Tässä blogissa kerrotaan, miten maailmalla jo vuosia myyty Ecoballs on muuttanut markkinointiaan, ja samalla ekopallojen toimintaperiaatteen kuvausta, useita kertoja olemassaolonsa aikana:

http://www.eco-scams.com/archives/121

Vain jokunen aika sitten pallojen teho perustui valmistajan mukaan ”ionisoituun happeen”. Nyttemmin tarina on muuttunut.

EcoBalls- valmistajan muihin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi magneettinen vessanraikastin ja täysin kemikaaliton magneettinen vedenpehmennin, jota luonnollisesti suositellaan käytettäväksi EcoBall-tuotteen kanssa.

http://www.ecozone.com/p_Magnoloo.html
http://www.ecozone.com/p_Magnoball.html

Uskomattomia tuotteita.


Kommentit

Puhtoiseksi tekevät pallit — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *