Shoo!Tag – apteekkisi kusettaa sinua

Tänään oli asiaa apteekkiin. Olin myös päättänyt pitää silmällä, vieläkö viime kesänä myytävänä ollut Shoo!Tag olisi saatavilla paikallisen apteekin hyllystä. En joutunut pettymään, sillä Shoo!Tagit oli kaivettu punkkikauden alettua lemmikkihyllyyn. Nyt tosin piiloon alimmalle hyllylle, kun ne vielä viime kesänä komeilivat kassan vieressä.

Shoot!Tagin markkinoinnin mukaan:

”Shoo!TAG™ -kortin toiminta perustuu luonnolliseen elektromagnetismiin. Shoo!TAG -hyönteissuojakorttien taajuusalue on sama kuin Schumann Wave, eli sen taajuus on hyvin matala ja se on hyödyllinen kaikille elolliselle. Sillä ei ole siis mitään negatiivisia vaikutuksia ihmisiin, eläimiin eikä maapalloon.

Hyönteissuojakortin magneettinauha on koodattu informaation lisäksi myös taajuuspeitolla. Kun tämä kortti kiinnitetään johonkin sähköiseen olentoon (esimerkiksi ihmiseen tai lemmikkiin), se auttaa kehoa muuntamaan luonnollista sähkökenttää yhdistämällä siihen tiettyjä frekvenssejä, joihin tietyt hyönteiset reagoivat. Näin ollen käyttäjän oma sähkökenttä toimii hyönteisten karkottimena. Nämä frekvenssit hidastavat ja hämmentävät hyönteisiä.”

Jaaha. Tähän tekstiin ei enää voi käyttää edes perinteistä bullshit-detektoria. Sen lisäksi, että on aivan surkeaa suomenkieltä, tuo ei ole edes väärin: teksti ei yksinkertaisesti tarkoita mitään.

En puutu Shoo!Tagin esittämin väitteisiin tässä enempää, vaan viittaan Paholaisen Asianajajan viimekesäiseen kirjoitukseen ja yhteen omaan purkaukseeni samalta ajalta:

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2010/06/shootag-eli-miten-ihmisia-huijataan.html

http://paivakirja.asentopaikka.fi/2010/07/29/shootag-eiko-otokoita/

Asiasta tarkemmin kiinnostuneille voi suositellla Tethered Cow-blogin ansiokasta selvitystä.

Shoot!Tag on puhdas ja törkeä rahastus, joka ei edes voi toimia. Läpyskän saa omaksi noin 20-30 euron hintaan.Toki se täytyy uusia muutaman kuukauden välein, koska se menettää ajan myötä tehonsa. Ei ole myöskään yllätys, että läpyköitä on erikseen koiran kirpuille, kissan kirpuille, hyttysille, punkeille jne (!). Ihmisten versiot tietysti vielä erikseen.

Ai niin, se varsinainen asia, jonka takia menin apteekkiin todella liittyi myös punkkeihin. Ostin kaksi pipetillistä ExSpot vet paikallisvaleluliuosta.

ExSpotista kerrotaan vetcare.fi sivustolla :

Valmiste sisältää permetriiniä, joka on hyönteismyrkky, synteettinen
pyretroidi, joka aikaansaa selektiivisen katkoksen hyönteisten
hermovälityksessä. Tämä taas johtuu siitä, että permetriini muuttaa
hermokalvojen natriumin ja kaliumin läpäisevyyttä. Seurauksena
on ylikiihottumista ja hyönteisten halvaantuminen. Valmiste vaikuttaa
hyönteisiä tappavasti paikallisesti suorassa kosketuksessa.

Koirilla permetriiniä imeytyy vain vähäisessä määrin. Valmisteessa
vaikuttavan aineen määrä on korkea, sitä kaadetaan iholle hyvin
pieni määrä. Permetriini kulkeutuu nopeasti koko ihoalueelle hyvin
liikkuvan kuljetinaineen (metyylikarbitolin) ansiosta.

Selvää tekstiä, jonka ymmärrän. Tuntuu hurjalta laittaa koiran iholle  myrkkyä ja Internet on täynnä kauhutarinoita halvantuneista koirista. Mutta vaikka joillekin yksilöille aine ei sovi, niin vakavat sivuvaikutukset ovat hyvin harvinaisia. Kun on tiheällä punkkialueella kammannut koiran turkista jopa 30 punkkia päivässä, alkaa tosissaan miettimään, kumpi riski on suurempi: puutiasten levittämät erittäin vakavat sairaudet vai koiran saamat mahdolliset sivuoireet.

Koekaniini ExSpotin valelun jälkeen

Sen lisäksi, että koira itse on altis borrelioositartunnalle, niin kymmenien punkkien siirtäminen koiran turkissa ihmisasumukseen ei ole hyvä ajatus. Punkkien levittämät taudit ovat yleistyneet myös alueille, joilla niitä ei ennen juuri ollut.

Shoo!Tagin ja ExSpotin ero on yksinkertainen: toinen toimii, toinen ei. Kaksi pipetillistä ExSpotia maksaa reilut 15 euroa ja antaa täyden punkkisuojan 4 viikoksi 20 kiloiselle koiralle. Kuuden pipetin pakkauksen saa samalla kolmella kympillä kuin Shoo!Tagin ja se riittää koko kesäksi.

Muuten: ovatkohan Shoo!Tagin maahantuojat varautuneet siihen, että muoviläpyskän tehoon luottava kuluttuja voi saada luottamuksensa palkkioksi vakavan sairauden.

Shoo!Tag- kusetusta kauppaa sinulle muun muassa tässä mainittu Tikkurilan Uusi Apteekki.

ExSpot ei ole ainoa valmiste joka toimii punkkien ennaltaehkäisyyn koirilla enkä halua sitä mitenkään erikseen mainostaa. Keskustele eläinlääkärisi kanssa jos olet epävarma sopivatko nämä aineet koirallesi.

Kommentit

Shoo!Tag – apteekkisi kusettaa sinua — 25 kommenttia

 1. Joidenkin tietojen mukaan[1] Shoo!Tagiä on toimitettu malaria-alueille. Jos näin, niin kyseessä on joko häikäilemätön välinpitämättömyys tai sitten luja (taika)usko tuoteen toimivuuteen. Yhtiö itse on ilmoittanut lahjoittaneensa 30000$ arvosta muoviläpyköitä Zambiaan [2].

  ”The donation will help to protect children, staff and volunteers from mosquitos throughout the seven-week camp this summer. Mosquitos are a serious health threat across Africa, and according to the World Health Organization, are responsible for 225 million cases of malaria each year.”

  [1]
  http://rationalwiki.org/wiki/ShooTag

  [2]
  http://www.shootag.com/energetic-solutions-corporation-donates-30000-of-shootag-product-to-family-legacy%E2%80%99s-camp-life-in-zambia-africa/

 2. Nyt kun olen joutunut ravaamaan useamminkin paikallisessa apteekissa reseptilääkkeiden takia, niin on alkanut häiritsemään se että tarjolla on jos jonkin näköistä ’itsehoito’ vitamiinipilleriä, kurkkupastillia ja muuta vastaavaa tuotetta tarjolla. Ihan siinä nenän edessä reseptitiskin ja kassojen vieressä. Heräteostoilla terveyttä asiakkaille vai hyvää katetta apteekkarin taskuun? On tainut apteekeissa rima laskea noin yleensäkin.

 3. Itse asiassa Shootag toimii. Minulla on saksanpaimenkoira uros ja sillä on nyt kahtena kesänä ollut pannassa koko kesän läpi tuo shootag lätkä. Aikaisemmin sai aina joitakin punkkeja pojasta poistella mutta nyt näinä kahtena viimeisenä kesänä ei ole löytynyt punkin punkkia. Toisena hyvänä puolena oli vielä sekin, ettei itikatkaan poitsua pahemmin vaivanneet, vaikka asummekin entisellä suopohja-alueella, jossa itikoita löytyy kesäisin vaikka muille jakaa.

  Ei missään nimessä vaihtaisi enää mihinkään niskaan pantaviin myrkkyihin. Kyllä ensi kesänäkin pojalle shootag ostetaan aivan varmasti. On se sen verran hyvä tuote, eikä tuo 19.90 euroa ole 4 kuukautta vaikuttavasta lätkästä iso summa.

  Taitaa kirjoittaja kirjoitella ihan ilman käyttökokemusta. Onhan se helppo haukkua tuotetta jos sitä ei ole itse koirallaan testannut ja nähnyt vain apteekin hyllyllä.

  • Tietenkään en ole kokeilut, koska en laita rahojani tuotteeseen, joka on ilmiselvä huijaus.

   Puutiaisaivotulehdus (TBE) tartuntoja on raportoitu tänä vuonna enemmän kuin koskaan, siksikin Shoo!Tagien myynti on erityisen vastuutonta.

   Minä olen vakuuttunut ja pystyn esittämään perustelut sille, miksi Shoo!tag ei toimi ja se ei voi toimia. Se on puhdas ja törkeä huijaus.

   Sääliksi käy koiraasi, mutta enemmän olen huolestunut siitä, että sina, Johanna, levität vaarallisia tauteja koirasi turkissa. Oletko miettinyt tätä?

   Minusta 19,90e on varsin suolaisen hinta muoviläpyskästä, jonka valmistuskulut Kiinassa ovat arviolta muutamia kymmeniä senttejä. Näin varsinkin, kun härpäke ei tee mitään, eikä vaikuta mihinkään.

 4. Aiheesta lisää: Shoo!Tag – Homeopaattisia luottokortteja punkintorjuntaan | Kauaskatsoja

 5. Kahden vuoden käyttökokemus vastaan kokematon teorisointi. No, teorisoi ihan minkä jaksat vaikka väsymykseen saakka.

  Ja tiedoksi vain, ei tuo ExSpot 100% varma ole. Serkkuni käytti sitä tiibetinterrierrillään ja kyllä hän sai siitä huolimatta koirastaan joitakin punkkeja poistella. Että silleen.

  • Exspotilla on toimintamekanismi, Shoo!Tagilla ei:
   http://kauas.asentopaikka.fi/2011/11/07/shootag-homeopaattisia-luottokortteja-punkintorjuntaan/

   Exspot:
   ”Valmiste sisältää permetriiniä, joka on hyönteismyrkky, synteettinen pyretroidi, joka aikaansaa selektiivisen katkoksen hyönteisten hermovälityksessä. Tämä taas johtuu siitä, että permetriini muuttaa hermokalvojen natriumin ja kaliumin läpäisevyyttä. Seurauksena on ylikiihottumista ja hyönteisten halvaantuminen. Valmiste vaikuttaa hyönteisiä tappavasti paikallisesti suorassa kosketuksessa hyönteisiin.”

   Shoo!Tag (valmistajan mukaan):
   “Shoo!TAGin magneettiraitaan on koodattu hyödyllisiä taajuuksia ja resonansseja ja sähkömagneettinen varaus, joka sisältää polarisoituneen energiajäljen, joka tuottaa tuloksia kohdatessaan kantajansa bioenergiakentän.”

   Tuon selvempää pseudotiedettä ei juuri voi kirjoittaa. Ergo: Shoo!Tag on huuhaata ja huijaus.

   Viime kesän poistin koiraparasta 30-40 punkkia, kun uskoin ihmisiä, jotka väittivät valkosipulin auttavan punkeihin ja pelkäsin antaa sille myrkkyä. Tänä kesänä ei koirassa ollut ainuttakaan punkkia, ei yhtään. Käytin Expotia aina kun menin tiheälle punkkialueella. Koira ei ollut millänsäkään.

   Sattumaa? Ehkä, mutta luulen ettei.

   • Ihan pakko kommentoida keskustelua näin pitkän ajan kuluttuakin. En itse kehuisi Expottia noin estottomasti, oma koira kun saa siitä allergisen reaktion. Litku on todellakin melkoista myrkkyä, mutta parempi tietysti sekin jos koiralla on muuten punkkeja ja se ei saa siitä oireita. Kannattaa kuitenkin tarkkailla koiraa, allergia voi puhjeta/pahentua myös vasta useamman käyttökerran jälkeen, kuten omalla koirallani kävi.

    • En ole kehunut erityisesti Exspottia, vaan nimenomaan kehottanut kysymään neuvoa eläinlääkäriltä. Jos koira saa oireita, ei sitä ole syytä käyttää.

     Tänä kesänä koirasta on löytynyt kolme punkkia Exspotista huolimatta. Ihan hyvin kuitenkin verrattuna toissakesän kymmeniin punkkeihin. Mielestäni Exspot toimii, mutta tämä lausunto perustuu vain yhden ihmisen kokemuksiin yhdellä koiralla, joten sillä ei ole sen kummempaa todistusarvoa.

     Exspotilla on kuitenkin vakuittava mekanismi: se sisältää selkärankaisille myrkyllisiä aineita.

     Shoo!Tag taas ei varmasti toimi, vaan se on moderni amuletti ja perustuu samaan kuin muukin taikausko: käyttäjänsä hyväuskoisuuteen.

     Shoo!Tagin myyminen ja maahantuominen on törkeää rahastusta ihmisten tietämättömyydellä.

 6. Aiheesta lisää: Uusi katsaus punkintorjuntaan | Kauaskatsoja

 7. Olkoon vaan mielestänne huuhaata, mutta meidän kissallamme ei ole ollut yhtään punkkia sen jälkeen kun aloimme käyttäää Shoo Tagia. Ennen käytimme punkkipantaa ja geeliä ja ne auttoivat hieman mutta punkkeja oli lähes päivittäin kuitenkin.

  • Kokeile vaihtaa shootag vanhaan luottokorttiin ja raportoi, huomaatko eroa.

   Yleensä ”täysin myrkytön” ja ”luontoystävällinen” ovat yhteenlaskettuna ”tehoton”. Jos myyjä ei sen lisäksi osaa kertoa, miten härpäke toimii, on kyseessä aina huijaus. Toki myyjä voi toimia vilpittömällä mielellä olen täten itsekin huijauksen uhri.

   Muuten, plaseboefekti toimii myös eläinten lääkityksen tapauksessa, omistajan kauta nimittäin. Ihmisen pääkoppa on outo kapistus.

 8. jo on tyy says suuttunut jostakin syystä shootagille,villakoirallani on viime kesän ollut mangneetti lätkä ja tulee tänä kesänäkin olemaan,ei ollut mahan alus enään syöty ,eikä punkkeja, lätkän laiton jälkeen näkynyt.
  ehottomasti vaarattomin ,hajuttomin ja onneksi tekevät ihmisillekkin joten meillä molemmilla on tänä kesänä samanlainen ja emme kärsi hyttysistä emmekä punkeista.

  • En toki kiellä ketään uskomasta humpuukiin ja tuhlaamasta rahojaan. Olepa hyvä vaan. Mutta jos väität shootagin toimivan olet joko hyväsuskoinen huijattu tai sitten itse huijari. En tiedä kumpi on surullisempaa.

   Ongelmallista on se, että viranomaiset eivät tähän ihmisten huijaamiseen pysty puuttumaan.

 9. Aiheesta lisää: Shoo!Tag – apteekkisi kusettaa sinua taas | Kauaskatsoja

 10. Sori vaan, mutta olen saanut paljon posiitiivista palautetta viime päivinä Shoo Tagista! Erityisesti hevosporukat ovat kehuneet ja siellä jos missä öttiäisiä piisaa!
  Onhan noita pipetoitavia myrkkyjä muitakin kuin Expot, joka muuten on meidän koirien rodulla kielletty aine. Koirat ovat saaneet rankkoja hermostollisia oireita.. Ei välttämättä ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla on saattanut mennä vaikka jalat alta.
  Anyway, jos punkkeihin keksitään myrkytön häätöaine, niin hyvä!
  Ei nämä ole aina uskonasioita, joku uskomaton juttu voikin toimia! Ehkä kokeilen sitä vanhaa pankkikorttia ja ehkä plussakorttiakin, mutta…
  Punkitonta kesää kaikille!!

 11. Expot on hyvin vaarallinen myrkky koirille sen on todistanut useampi kennel ja omasta kokemuksesta Lappareiden kasvattajat ovat sen todenneet, mutta varmasti muidenkin rotujen piireissä asia tiedetään. En ikinä laittaisi exbottia koiraani vaikka apteekissa sitä on suositeltu useampaan kertaan. Juuri noita aijemmin mainittuja hermostollisia oireita on todettu useammilla. Ennemmin pitäisi kieltää expot ja kaikki sen kaltaiset myrkyt. Ketään meistä, ei ihmisiä kuin eläimiäkään ole luotu käyttämään myrkkyjä!

  • Expot sisältää vaikuttavana aineena permetriinia, joka on nopeasti tappava myrkky hyönteisille ja myös esimerkiksi kalanpoikasille. Neurologisia vaikutuksia esiintyy joskus myös nisäkkäillä.

   ShooTag on varmasti täysin myrkytön ja sillä tavalla haitaton, mutta sillä ei myöskään ole mitään vaikutusta ötököihin. Näin yksinkertaisesti sen takia, että se on törkeä huijaus, jonka tarkoitus on vain ja ainostaan ottaa sinun rahasi antamatta mitään vastineeksi.

 12. 4. kesää ShooTag käytössä koiralla toukokuusta syyskuuhun. Punkkeja alueellamme paljon, nolla koirassa kun ShooTag käytössä. Mulle ihan kelpoisaa huuhaata hintaan 19,90.

  • No, millä mekanismilla se shootäki niitä punkkeja pitää loitolla?

   Kun selität sen, niin voimme jatkaa keskustelua.

   Annahan kun kerron: punkit ei välitä tuon taivaallista niistä muoviläpyköistä. Mutta tokihan ihminen on uskomisautomaatti, joten ei se ole mikään erityinen häpeä uskoa huuhaaseen. Enemmänkin inhimillistä.

 13. Aiheesta lisää: Lääkkeistä ja “lääkkeistä” | Elsin Uusi Blogi

 14. Aiheesta lisää: Apteekkisi kusettaa sinua yhä! | Kauaskatsoja