Japani luopuu ydinvoiman lisäämisestä

Japani on perumassa ydinvoiman kehittämisohjelmansa. Ennen maaliskuun tsunamia ja Fukushiman ydinvoimalaonnettomuutta Japanin suunnitelmiin  kuului kasvattaa  ydinvoimakapasiteettinsa 50 prosenttiin energiantuotannosta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Japani+romutti+ydinvoimasuunnitelmansa/1135266033753

Japanin pääministeri Naoto Kanin ja Helsingin Sanomien mukaan mukaan ”Japanin energiapolitiikan pääpilareina ovat tähän saakka olleet ydinvoima ja fossiiliset polttoaineet. Nyt pilareita tulee kaksi lisää: uusiutuvat energianlähteet ja ympäristönsuojeluun suuntautunut yhteiskunta”.

Ympäristönsuojelu on hieno asia ja uudistuvilla energianlähteillä on tulevaisuutensa, mutta valitettavasti Japani joutuu korvaamaan energiantuotannossa syntyvän vajeen käytännössä  öljyllä, kaasulla ja kivihiilellä.

Fukushiman ympäristössä säteilymittareiden kanssa riekkuneet Greenpeacen ”ympäristöaktiivit” lienevät päätöksestä tyytyväisiä.


Kommentit

Japani luopuu ydinvoiman lisäämisestä — 2 kommenttia

  1. No kiva, kun ei ole sitä jäteonkelmaa ratkaistu. Mennään nyt vielä tuolla kun ei kai parempaakaan ole. Tosin tutkimukseen kannattaa silti käyttää rahaa? Eikö? Jokin hieno laite mikä tuottaisi sähkön jokaisessa kodissa olisi aika kiva juttu, ei menisi niin paljon hukkaan tuonne harakoille eikä olisi katkoja myrskyillä.

    • Jos ei tutki, ei saa selville. Sitten ei ole mitään vastaamista, kuten sillä entisellä pojalla, jolta isäpappa kysyi ensitreffien jälkeen, että tokko sita sait edes sormelle koettaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *