Kantaako rokotepelottelu ”hedelmää” jo Suomessakin?

Internetissä rehottava rokotepelottelu ja sen mahdolliset seuraukset ovat olleet Suomessa vielä marginaalisia ilmiöitä, Suomessa lapset rokotetaan kuten ennenkin.

Vai rokotetaanko? Viime viikolla saatiin huolestuttavia viitteitä siitä, että Suomesta jo hävitetty tuhkarokko on mahdollisesti tekemässä paluuta. Asiasta kirjoittaa muun muassa Iltalehti.

Entä sitten, kun Suomessa ensimmäinen rokottamaton lapsi kuolee tuhkarokkoon tai kurkkumätään? Ottavatko rokotepelottelijat silloin vastuun harhaisesta kampanjastaan. Eivät tietenkään, koska he eivät elä samassa todellisuudessa kuin useimmat muut.

Mutta poistaako se heidän vastuunsa, jos viattomat kärsivät? Entä jos joku tällainen bloggaus joku päivä tappaa?

Miten voi tietää, mikä on totta? Miksi kukaan kirjoittaisi jotain tuollaista, ellei siinä olisi jotain perää, olihan tuossakin haastateltu asiantuntijaa?

Ehkä osaselitys piilee siinä, että oikeiden asiantuntijoiden ei tarvitse esiintyä nimettöminä. Tietenkin on ne maailmanlaajuiset salaliitot, niiden pelossahan uskaltavat omalla nimellään esiintyä vain tutkijat, jotka ovat suurten lääkeyhtiöiden palkkalistoilla.

Te rokotekriittiset totuuteenkompastujat, ihmispoloiset, teette minut hyvin, hyvin surulliseksi. Uskoni Internettiin parhaana asiana, mitä koskaan on tiedonvälitykselle tapahtunut, on murenemassa.

Aiheesta on blogannut myös Paholaisen Asianajaja.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *