Halla-aho huolestuttaa – nimettömänä

Jussi Halla-aho on ristiriitainen henkilö. En ole hänen kanssaan paljon mistään samaa mieltä, mutta en ole myöskään sitä mieltä, että hänen taannoiset blogikirjoituksensa olisivat jotain sellaista, mistä olisi pitänyt tuomita sakkorangaistukseen. Olen ehdottoman sananvapauden kannattaja.

Kuva: Uusi Suomi

Mielestäni rasismia, vihaa, pelkoa ei voi kieltää lailla, koska ne eivät sillä lakkaa olemasta. Ainoa keino vaikuttaa ongelmiin on vaikuttaa niiden syihin.  Sananvapaus ei ole koskaan aiheuttanut hirmutekoja historiassa, toisin kuin kuultiin vihjattavan esimerkiksi edesmenneen hallituksen oikeusministerin taholta.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/03/1070076

Sananvapauden rajoittaminen taas on liittynyt hirmutekoihin aina.

Vihapuhe on tietenkin vastenmielistä, mutta vihaa on vaikea poistaa kieltämällä tai rangaistuksilla. Uskontoihin kohdistuva pilkka ja arvostelu taas on aina perustelua, uskonnot kun ovat mitä ovat. Itse en kuitenkaan asettaisi yhtä aabrahamilaista taikauskojärjestelmää toisen edelle, minusta ne joutavat kaikki samaan koriin: kristinusko, islam, juutalaisuus ovat minulle kaikki yhtä lailla vastenmielisiä.

Mutta sananvapauteen: sakot uskonrauhan rikkomisesta annettiin Halla-aholle modernissa maailmassa naurettavin perustein. Syyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan hylättiin, aivan oikein, minusta Halla-aho ei ole syyllistynyt siihenkään.

Nyt kun kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) on Homma-foorumilaisten riemuksi valittu hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi, en ole huolestunut niinkään Halla-ahon sanomisista, puhukoon mies mitä puhuu ja vastatkoon sanoistaan. Mutta siitä olen huolestunut, että tutkija ei uskalla antaa kritiikkiä omalla nimellään jonkun keskustelufoorumin aktiivien pelossa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111641-nimeton-purkaus-tutkijalta-halla-ahon-vallan-kasvu-pelottaa

Se on todella huolestuttava ilmiö, sillä nyt jonkun sanavapautta on rajoitettu yllättävällä ja pelottavalla tavalla.

Kommentit

Halla-aho huolestuttaa – nimettömänä — 2 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Uhka ei tule idästä | Kauaskatsoja

  2. Aiheesta lisää: Verbaalit vihanpurkaukset ja persoonaton väkivalta | Kauaskatsoja