Rytky

Kokoomuksen puheenjohtajaa, Jyrki Kataista, ei käy kateeksi. Kataisen pitäisi nimittäin pyöräyttää kasaan toimiva hallitus. Pyörittipä, miten pyöritti, ainakin minusta näyttää siltä, että tuloksena on väkisinkin jonkinlainen epäpyhä allianssi. Onkohan vakaiden hallitusten kausi suomenmaassa ohi?

Kansa on puhunut. Olen mietiskellyt mielessäni, että löytyykö Suomesta todella näin paljon punaniskoja, että he äänestivät 39 persuedustajaa parlamenttiin. Ovatko he kaikki todella lukeneet perussuomalaisten puolueohjelman ja ymmärtävät mitä siinä sanotaan ja mitä persujen tavoitteet Suomelle merkitsevät? Vai onko kyseessä enemmänkin rangaistus vanhoille vallanpitäjille jonka he, sen myönnän, aivan epäilemättä ansaitsevat.

Edustuksellisessa demokratiassa nyt toki on annettava persuille mahdollisuus, äänestäjien tahdon mukaan. Mutta onko hallitustakaan muodostettaessa pakko suvaita suvaitsemattomia, onko persut pakko ottaa mukaan valtioneuvostoon? Mikä on vaihtoehto ja mihin se johtaa?

Kävipä hallituksen muodostamisessa miten hyvänsä, perusruomalaisten ”jytky” haisee kuin liian kauan muhinut ja viimein ilmoille pärähtänyt märkä krapulapieru. Sellainen, joka tartuu kaikkialle ja josta ei pääse eroon. Suomalalaisella demokratialla on nyt rytkähtänyt oikein kunnolla housuun ja edessä on neljän vuoden tukeva haarakäynti housunkaulusta kannatellen.


Kommentit

Rytky — 1 kommentti

  1. Aiheesta lisää: Ennustuksia | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *