Vierailu vaihtoehtoisessa todellisuudessa

Vaihtoehtoisen todellisuuden epävirallinen pää-äänenkannattaja Magneettimedia viihdyttää jälleen.  Lehti vie meidät ihmeelliselle seikkailulle muun muuassa otsoniterapian, rintasyöpää aiheuttavien rokotteiden,  sekä yllätys, yllätys, ydinenergian maailmaan.

Sen lisäksi  kansanedustajaehdokas Riikka Söyringillä on komentissaan tiedossa totuus Tsernobylistä. Hän kirjoittaa muun muassa:

Suomalaisilla on hyvässä muistissa Tshernobylin voimalaonnettomuus. Vuonna 1986 räjähti Venäjällä Tshernobylin voimalassa yksikkö nr 4.

Ilmakehään levisi satoja miljoonia curie-yksiköitä radioaktiivista säteilyä, kuten cesium-137, plutonium-239, plutonium-240, jodi-131 ja strontium-90. Näiden aineiden puoliintumisaika vaihtelee 20 000 vuodesta 200 000 vuoteen. Kahdensadan tuhannen vuoden kuluttua siis puolet on yhä jäljellä elinympäristössämme.

Sen enempää Söyringiä kuin Magneettimediaakaan ei ole juuri ennenkään turhantarkkuus vaivannut, mutta kun ottaa huomioon sen, että cesium-137, plutonium-239, plutonium-240, jodi-131 ja strontium-90 puoliintumisajat ovat:

Jodi-131 puoliintumisaika 8 päivää
Strontium-90 puoliintumisaika 29 vuotta
Cesium-137 puoliintumisaika 30 vuotta
Pu-240 puoliintumisaika 6500 vuotta
Pu-239 puoliintumisaika 24000 vuotta

niin herää epäilys siitä, että kirjoittaja ei ehkä osaa käyttää hakukonetta. Tai siten ei uskalla, koska voisi löytää sieltä jotain joka on oikein ja tästä maailmasta. Tosin Magneettimedian ja Söyringin standardeilla puoliintumisajat taitavat olla enemmän kuin riittävästi ”hollilla”.

Toisenlaisen todellisuuden parissa seikkailevat myös eräät muutkin Suomen parlamenttiin pyrkijät Vapaa-ajattelijoiden vaalikoneessa.

Verkkolehti Uusi Suomi kirjoittaa:

Vapaa-ajattelijat kysyivät ehdokkailta, miten evoluutio tulisi esittää peruskoulun biologiassa: 1) vallitsevana tieteellisenä käsityksenä, siten kuin muutkin asiat, 2) yhtenä selityksenä, jonka rinnalla on mm. luomisoppi, 3) en vastaa / ei mikään edellisistä. Vastaajia on tähän mennessä yhteensä 546, joista eduskuntapuolueiden ehdokkaita 376.

Kaikista vastaajista jopa 21 prosenttia opettaisi biologian tunneilla evoluution rinnalla Raamatun luomisoppia. 75 prosenttia vastaajista puolestaan jatkaisi evoluution opettamista vallitsevana tieteellisenä käsityksenä.

Eniten luomisopin opetuksen kannattajia löytyy Kirstillisdemokraateista ja Keskustasta. Vaalikoneen yhteenvetojen mukana löyhähtää tunkkainen tuulahdus pimeältä keskiajalta.

Magneettimedian super-hörhöilyn ja luomisopin kouluopetuksen kannatuksen välillä ei ole äkkiä katsoen mitään yhteyttä. Vain onko sittenkin?

Pseudoskeptikon tietoon on saatettu, että Magneettimedian takana olevan tavaratalon takaa löytyisi vanhoillislestadiolainen omistaja.

Olen ehdottomasti sanan- ja uskonnonvapauden kannattaja. Mutta tämän tiedon perusteella sanoisin, että uskontoa ei kannattaisi sekoittaa sen enempää politiikaan, kuin pseudotieteilyynkään.

Kyllä hörhöilylläkin joku tolkku täytyy pitää.

Ai niin, Riikka Söyringin vastaukset Vapaa-ajattelijoiden vaalikoneeseen olivat …

http://www.uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2011/riikka_s%F6yring_etel%E4-savo.html

10. Miten evoluutio tulee esittää peruskoulun biologiassa?
Yhtenä selityksenä, jonka rinnalla on mm. luomisoppi.Kommentit

Vierailu vaihtoehtoisessa todellisuudessa — 6 kommenttia

  1. Aivan hirvittävää luettavaa nämä Magneettimedian artikkelit. Auttaisikohan tähän hyperventilaatiokohtaukseen otsoniterapia vai turvautuisiko perinteiseen paperipussiin?

  2. Eihän tuo lyhin puoliintumisaika (Jodi-131) mennyt pieleen kuin 912500-kertaisesti eli lähes hollilla. Samalla (epä)tarkkuudella voi kokkailla monenlaista soppaa, mutta harvoin mitään onnistunutta…

  3. Magneettimedia on muuttanut kommentoinnin moderoiduksi. Helpompi pitää skeptikot kurissa.

  4. Aiheesta lisää: Vaihtoehtojournalismin vainoharhainen maailmankuva | Kauaskatsoja

  5. ”puoliintumisaika vaihtelee 20 000 vuodesta 200 000 vuoteen. Kahdensadan tuhannen vuoden kuluttua siis puolet on yhä jäljellä elinympäristössämme.”

    Ei matematiikkakaan ole kirjoittajan ihan vahvin ala. Jos puoliintumisaika vaihtelee ei 200 000 vuoden jälkeen enää puolia ole jäljellä vaan vain puolet siitä pisimmän puoliintumisajan aineesta. Muita on jäljellä huomattavasti vähemmän. Asiaan tai tietojen oikeellisuuteen kantaa ottamatta, teksti itsessään on jo ristiriitaista.

  6. Aiheesta lisää: Huuhaa-palkinto tavarataloketju Kärkkäiselle | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *