Japanin ydinvoimaonnettomuus on tuhoisa ympäristökatastrofi

Japanin ydinvoimaonnettomuus on osoittautumassa tuhoisaksi. Tosin syy on hieman erilainen, kuin paniikkia lietsovat kuvittelevat. Japanin ydinvoimaturman karmeimmat tuhot aiheutuvat nimittäin siitä, että se voi johtaa ydinvoiman alasajoon ja  lisätä kivihiilen polttamista.

Kaj Luukko on jo kirjoittanut asiasta viileämmin, asiallisemmin ja asiantuntevammin kuin mitä minä olisin koskaan osannut, joten minun ei enää tarvitse. Voitte lukea Kajn bloggaksen täältä:

Fukushiman onnettomuus, historian vakavin ympäristökatastrofi?

Parinkymmenen vuoden sisällä paska iskee tuulettimeen ja ilmastonmuutoksen torjuminen on mahdotonta. Se on sitä jo nyt. Siihen itsejärjestettyyn katastrofiin verrattuna tsunamit ja ydinonnettomuudet ovat pikkujuttu.

Tämä piti vielä laittaa, vaikka netistä onkin vaikea löytää tarkempaa tietoa. Mutta tämän mukaan (vesivoimalan?) pato murtui maanjäristyksen jälkeen viime perjantaina tuhoten tuhansia koteja.

http://www.waterpowermagazine.com/story.asp?sectioncode=130&storyCode=2059132

Päivitys: Sen verran on tarkennettava, että tuo uutinen ei kerro mikä pato oli kyseessä ja oletus voimalan padosta oli omani. Onhan uutinen vesivoimaan liittyvän lehden sivuilla.

Ihmisen aivot tekevät meille koko ajan tepposia, joille kukaan ei ole immuuni. Ollaanpa varovaisia siellä ulkona, Internetin ihmemaassa varsinkin.

Linkkejä:

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=coal-ash-is-more-radioactive-than-nuclear-waste

http://www.huffingtonpost.com/2011/03/16/china-nuclear-power-plans_n_836460.html

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Saksa+sulkee+vanhat+ydinreaktorit+kolmeksi+kuukaudeksi/1135264603902

http://www.satuhassi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1855:ydinvoimaonnettomuuden-riski-pitaeae-ottaa-vakavasti-&catid=5:blogi&Itemid=19


Kommentit

Japanin ydinvoimaonnettomuus on tuhoisa ympäristökatastrofi — 7 kommenttia

    • Semmonen harmittaisi tulevien sukupolvien osalta enemmän jos vaikka Uk-puisto menisi kelvottomaksi säteilyn takia, kuin se että Lokan allas valahtaisi alas paljastaen Sompion ja putsaten alajuoksua taloista ja muusta infrastruktuurista.

  1. Aiheesta lisää: Japani luopuu ydinvoiman lisäämisestä | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *