Häpeän silmät päästäni

Olen pitänyt Vihreää Liittoa tärkeänä puolueena, vastavoimana oikeistopopulismismille ja pää perseessä elämiselle. Olen ajatellut, että kohtuullinen joukko Suomen vihreistä on kuitenkin järkevästi ajattelevaa väkeä, joka välittää tulevaisuudesta ja luonnon säilymisestä realiteetteihin nojaten. Vihreät ovat jopa kannattaneet tieteen ottamista päättämisen välineeksi.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/vihre%C3%A4t-j%C3%A4rjest%C3%B6t-haluavat-tiedett%C3%A4-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksentekoon

Puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki antoi tänään lausunnon, jonka mukaan Japanin järistyksen vakavin seuraus on siitä aiheutunut ydinonnettomuus. Sinnemäki on nyttemmin muuttanut blogikirjoitustaan. On kai sekin osoitus jostain, vaikka en ole varma mistä.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=50603:sinnemaeki-muutti-lauantaina-blogiaan-japanin-katastrofista&catid=1:politiikka&Itemid=30

Japanin ydinvoimalaonnettomuuksia kommentoivat aiemmin myös Osmo Soininvaara ja Leo Stranius. Kumpikaan ei ole ainakaan vielä  muutellut bloggauksiaan. Ehkä heillä ei ole tarvettakaan.

Nyt, kun Japanin tsunamien uhrien lukumäärä on nousemassa järkyttäviin mittoihin, olisi ehkä aiheellista, ehkä jopa vihreät pitäisivät suunsa kiinni asiasta ainakin toistaiseksi, niin kauan kuin varmat faktat ovat selvillä.

Mitä asiaa minulla nyt muka on? No, ajattelin ensin kehottaa vihreitä häpeämään, mutta mitäpa se hyödyttäisi. Jokainen toimii joka tapauksessa parhaan tietonsa, ymmärryksensä ja oman arvomaailmansa mukaan.

Olen joskus äänestänyt vihreitä. Menen nyt etsimään jonkin syrjäisen paikan, jossa voin hävetä silmät päästäni.


Kommentit

Häpeän silmät päästäni — 4 kommenttia

 1. Voisiko Japanin ydinvoimahäslingillä olla kuitenkin suuremmat vaikutukset maailmanlaajuisesti kuin niillä muutamalla kymmenellä tuhannella japanilaisella lähiympäristöineen? ydinvoimaonnettomuus vaikuttaa laajasti ja pitkään energiapolitiikkaan maailmanlaajuisesti. Järistyksen ja tsunamin mekaaniset tuhot ovat korjattu muutamassa vuodessa. -Lukemani perusteella kuitenkin tiedän Tyyn olevan pohjiaan myöten rehellinen ja itsekriittinenkin henkilö, joka ei blogikirjoituksiaan tule muuttelemaan.

 2. Jos kirjoitan välillä jotain tavattoman tyhmää, jääköön sekin tänne todisteeksi, koska sekin on opiksi, mitä näitä muuttelemaan.

  Reaktorien tuhoutuminen jäähdytysjärjestelmän pettämisen takia on anteeksiantamatonta. Näköjään sekin voi tapahtua, että se tapahtuu usealle reaktorille yhtä aikaa.

  Se mitä Japanissa tapahtui ja tulee vielä tapahtumaan, ei silti muuta energiapolitiikan realiteetteja miksikään. Fossiilisten polttamisen jatkaminen on nykytiedon mukaan lähes varma tuhon tie.

  Jos joku kertoo minulle, miten maailman energiantuotanto järjestetään ilman ydinvoimaa, otan sellaisen ehdotuksen mielenkiinnolla vastaan.

  Oikea tapa ei ole sulkea ydinvoimaa, vaan korvata vanhentuneet reaktorit uusilla ja oppia tästä raskaimman kautta. Siitä huolimatta näyttää jo nyt varmalta, ja ennenkuin edes tiedämme ydinturman loppusaldoa! että ydinvoiman vastustus länsimaissa lisääntyy merkittävästi tämän tapauksen seurauksena.

  Parinkymmenen vuoden sisällä paska iskee tuulettimeen ja ilmastonmuutoksen torjuminen on mahdotonta. Siihen itsejärjestettyyn katastrofiin verrattuna tsunamit ja ydinonnettomuudet ovat pikkujuttu.

  Taidan muuttaa Lappiin ja perustan pontikkatehtaan.

 3. Aika huonolta näyttää tuo Japanin tilanne.

  ”ydinvoimaonnettomuus vaikuttaa laajasti ja pitkään energiapolitiikkaan maailmanlaajuisesti.”

  Hyvin todennäköisesti noin käy ja kyllähän muuttuneen tilanteen pitääkin johtaa toimintatapojen uudelleen arviointiin. Nyt vain näyttää huolestuttavasti siltä, että tehdään hätiköityjä päätöksiä puutteellisen tiedon varassa ja seuraukset voivat olla hyvinkin karmeat.

  ”Jos joku kertoo minulle, miten maailman energiantuotanto järjestetään ilman ydinvoimaa, otan sellaisen ehdotuksen mielenkiinnolla vastaan. ”

  Uskoisin, että kiinnostuneita on sinun lisäksesi useita.

  Hyvällä pontikalla lienee kysyntää vielä pitkään, vaikka varsinainen länsimainen sivistysvaltio romahtaisikin. Validi varasuunnitelma siis. 😉

  • Mitään muuta PITKÄN tähtäimen vaihtoehtoa ei ole kuin energiankulutuksen raju vähentäminen, mikä tarkoittaa samaa kuin väkiluvun raju väheneminen. Ydinvoima ja vesivessat ovat asioita, joissa on edetty ihmisen mittakaavassa niin kauas heikoille jäille, että pulaan joutuessa on vaikea selviytyä omin avuin takaisin rannalle. Mitään ei tapahdu vaikka nupista vetäisee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *