Kyllästettyä ruokaa

Taloussanomat kirjoittaa hirmuisesta katastrofista, joka meitä odottaa ruokakauppojen hyllyllä. Asiantuntijalausuntojakin on mukana. Lääkäri Antti Heikkilän mukaan ruuan lisäaineet aiheuttavat käytöshäiriöitä, aivovaurioita ja syöpää! Uskomatonta! Miten tällaisia aineita voidaan lisätä ruokiin, kun niiden vaarallisuus on lääkäreidenkin tiedossa. Erityisen haitallisena Heikkilä pitää natriumglutamaattia.

Huh, onpa hyvä, että näitä asioita aletaan tiedostaa!

Hmmm. Tämä Antti Heikkilä on kyllä tuttu jostain muustakin yhteydestä, mikäs se olikaan? Aivan niin, Heikkilä on lähes kaikesta eri mieltä vallitsevan lääketieteen kanssa. Heikkilän mielestä on esimerkiksi terveellista maata auringossa, popsia purkkikaupalla D-vitamiineja, jättää rokotukset ottamatta. Diabeetikotkin paranevat hänen mukaansa ruokavaliolla.

On hyvä, että joukossamme on visionääri ja että hänet on saatu kommentoimaan tätä tärkeää asiaa. Ihmetyttää vain hieman se, että Heikkilän koulutus näyttäisi olevan ortopedi, mutta hän esiintyy ravitsemusasiantuntijana. Näin maallikkona ymmärtäisin edes hieman paremmin, jos hän kommentoisi vaikka varpaanvälijuuston terveysvaikutuksia natriumglutamaatin sijaan.

Ei sillä, että haluaisin itsekään erityisesti popsia lisäaineilla kyllästettyä ruokaa, mutta tämä on melko uusi ilmiö, eikö totta? Enkä nyt tarkoittanut huuhaalääkäreitä, kyllä poppatohtoreita on ollut maailman sivu. Tarkoitin sitä, että länsimaiset ihmiset ovat nyt niin terveitä ja niin kylläisiä, että ruuasta ja lääkkeistä on vara valittaa.

Toivotaan nyt, että ei tule sellaista aikaa, jolloin kanannahkalihapullia muistellaan kaipauksella.

Lisää lukemista

E-koodi on turvallisen elintarvikelisäaineen tunnus:
http://ec.europa.eu/finland/news/press/101/10839_fi.htm

Lisäaineet eivät tee ruoasta myrkkyä
http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2009/10/lisaaineet_eivat_tee_ruoasta_myrkkya_1101939.html

Natriumglutamaatti: Vaarallinen lisäaine vai harmiton arominparantaja?
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/natriumglutamaatti-vaarallinen-lisaaine-vai-harmiton-arominparantaja

Kommentit

Kyllästettyä ruokaa — 6 kommenttia

 1. Sen verran täytyy todeta, että Heikkilä hyväksyy ”tarpeelliset” rokotteet Suomen rokoteohjelmasta. En ole kuitenkaan saanut selville mitä ne tarpeelliset rokotteet ovat.

  • MInäkään en tiedä mitä ne tarpeeliset rokotteet ovat, mutta luotan siihen, että asiantuntijat sen kykenevät arvoimaan.

   Mistä tuntee jonkin alan ”asiantuntijan”?

   En ole varma siitäkään, jos en tunne alaa itse. Jos on kuitenkin henkilö, joka on eri mieltä kuin useimmat muut ”asiantuntijat”, niin päätös on useimmiten hänen kohdaltaan helppo.

 2. Aiheesta lisää: Antti Heikkilä kirjoittaa paskaa | Kauaskatsoja

 3. Riippuu kuka maksaa näiden muiden asiantuntijoiden liksat. Kenen leipää syöt ja niin edespäin? Onko synergiatutkimuksia tehty näillä tuhansilla lisäaineilla joita kroppa imee vuosikymmenet, eikä mitään vaikutusta ole sitten? Kai jokin raja joskus tulee ehkä vastaan kaiketi? Vaikö eikö? Ehkä minimoimaan riskejä kannattaisi vaiko kuinka? Tietty, jos on jo elämän nähnyt niin turha enää alkaa muuttamaan mitään elintapoja, senku kuolee pois vaan kuleksimasta.

 4. Ruuasta narisemiseen yleensä riittää energiaa vain, jos on maha täynnä.

 5. Aiheesta lisää: Dwight C. Lundell, M.D | Kauaskatsoja