Idiootti einehtii

Ylen Silminnäkijä narisee väärennetyistä elintarvikkeista eilisessä ohjelmassaan, joka on vielä nähtävillä Ylen Areenassa.

”Ruokakaupan hyllyt notkuvat tuotteita, joiden maku, väri ja koostumus on luotu keinotekoisesti lisäaineilla. Suomalainen asiakas kelpuuttaa väärennetynkin ruuan mukisematta”

Kamalaa. Mitä meille oikein syötetään? Lisäaineita ja kemikaaleja! Onkohan kovin kaukaa haettua, että meidät ensin sairastutetaan elintarvikkeilla, jotta lääketeollisuudella olisi riittävästi asiakkaita. Hirveä salaliitto, jonka uhreja me kaikki olemme.

Harva muistaa muistuttaa itseään siitä, että elintarvikkeiden lisäineet on suunniteltu parantamaan ruokien väriä, makua, säilyvyyttä ja koostumusta siitä syystä, että nämä ovat ominaisuuksia, joilla eineksiä myydään. Ja jonka takia niitä ostetaan.

Mutta oikeasti: vain ihminen on niin tyhmä, että ensin ostaa huonoa ruokaa ja sitten valittaa siitä. Elintarviketeollisuus tarjoaa meille sitä, millä on kysyntää; helppoa ja halpaa. Mutta entä jos jättaisi ne eineshampurilaiset syömättä ja opettelisi laittamaan terveellistä ja maittavaa ruokaa? Koska itse valmistettu ruoka ei tarkoita pelkästään leikkeitä ja filepihvejä, hintakin voisi olla monelle yllätys.

Aikana, jolloin lansimaissa on saatavilla parempaa ja terveellisempää ruokaa kuin koskaan, tämmöinen narina on omituista ja lapsellista höpötystä. Ainoa ruokaan liittyvä todellinen ongelma on se, että toisilla on liikaa ja toisilla liian vähän. Jos olisi nälkä, ei olisi vara narista lisäaineista. Hävetkää, perkeleet.

Kannatttaa lopettaa niiden eineshampurilaisten popsimisen ja opettella kokkaamaan terveellisesti. Se on sitä paitsi myös erinomaisen hauskaa puuhaa.

En ole koskaan elämässäni, täytän 50 vuotta 4 viikon kuluttua, ostanut eineslihapullia. Enkä osta.

By the way: Yleensä sellainen juusto, johon on merkitty rasvaprosentti, on syöntikelvoton. Rasvat kuuluvat ihmisen ruokavalioon, mutta tolkun kanssa.


Kommentit

Idiootti einehtii — 1 kommentti

  1. Tolkku kannattaa pitää rasvoissa, niissäkin lähtisin monipuolistamaan erilaisiin öljyihin, transfattejä voisi pitää silmällä?
    Teen itse oman margariinini kirnuvoista ja oliiviöljystä/avokadoöljystä/milloin mistäkin + mausteet. Ei ole niin tylsää se leipäkään, omaleivottu on paras.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *