Terveisiä pers.. perussuomalaisilta

Vaikka tämä ei olekaan poliittinen blogi enkä minä erityisen poliittinen ihminen, en voi näin vaalien alla välttyä käsittelemästä tätäkin asiaa. Pidän perinteisiä puolueita rajoittuneina ja puolueideologioita menneisyyden jäänteinä, sen takia äänestäminen on minulla aina vaikeaa. Mieluiten käsittelisin asiata asioina, faktojen pohjalta ilman puolueideologiaa. Ehkä muutosta on tapahtumassa, aika näyttää.

Vihreiden Ville Niinistö hyökkää persujen kraiveliin Uuden Suomen blogissaan. Niinistö kirjoittaa:

”- Mielestäni on hyvin vahingollista tälle maalle, jos puolueet alkavat nöyristellä oikeistopopulisteja ja hyväksyä heidän poliittisia tavoitteitaan. — Populistien haaste on otettava vakavasti ja heidän kanssaan on väiteltävä asioista avoimesti, ei asettua makuulle leikkimään kuollutta.”

Tämä on mielestäni oleellista. Perussuomalaisten gallupmenestyksen edessä rähmistely ei ole vain vastenmielistä, se on erittäin vahingollista. Populismi ja veikkoilu eivät tuo mitään lisääarvoa tähän maailmaan, jonka ongelmat ovat globaaleja. Maailmanlaajuiset ongelmat on ratkaistava selaisina kuin ne ovat, ei tunkemalla päätä persu.. , anteeksi, pensaaseen.

Gallupit näyttävät päivä päivältä useamman suomalaisen haluavan Timo Soinista pääministerin. Suomen kansa saa epäilemättä juuri sellaisen pääministerin kun se ansaitsee. Aikoinaan uhkasin muuttaa Ruotsiin, jos Väyrysestä tulisi presidentti, mutta jos Soinista tulee päämisteri, alan tähyilemään Australian suuntaan.

Vihreä liitto ei saa kannastustani osittain epärealistisen politiikkansa vuoksi. Ehkä tämä nykyinen linja on seurausta vihreiden monenkirjavasta menneisyydesta, vihreissä on vähän kaikkea, ja ehkä juuri sen seurauksena ei riittävästi uskottavuutta. Pidän vihreitä kuitenkin tärkeänä puolueena ja vastavoimana perinteisten puolueiden rinnalla.

Perussuomalaisten populistisille ja taantumuksellisille ajatukseille ei taas ole parhaalla tahdollakaan mitään käyttöä modernissa yhteyskunnassa. Ville Niinistön mukaan persut ajavat Suomea henkiselle 1950-luvulle. Niinistö on aivan liian kiltti; persujen ajatusmaailman juuret löytyvät pikemminkin pimeältä keskiajalta.

Kommentit

Terveisiä pers.. perussuomalaisilta — 4 kommenttia

 1. Rationaalisuuden ja tieteellisen metodin nimeen vannovana henkilönä lienet valmis perustelemaan väitteesi Persujen ohjelman keskiaikaisuudesta?

 2. En vanno minkään metodin nimeen.

  Politiikka ei perustu rationaalisuuteen, se perustuu perseestä vetäistyihin mielipiteisiin.

  Toivon menestystä persuille ja sitä kautta hallituspaikkoja.

 3. Äkkilähtö voi uhata myös persuja, ellei Suomen kansa ole sitten tyhmentynyt lopullisesti.

  Perussuomalaisten arvomaailma edustaa sisäänpäin kääntynyttä näennäisdemokratiaa. Kun persut pääsevät hallitukseen, niin silloin täytyy myös tehdä jotain, eikä vain jauhaa tyhjää ja heitellä kapuloita rattaisiin.

  Ennustan perussuomalaisten noususta lyhyttä. Kun mitään ei saada aikaiseksi, tulee seuraavissa vaaleissa lunta tupaan. Tosin minulla ei olisi mitään sitä vastaan, jos perussuomalaiset onnistuisivat tekemään tästä maailmasta paremman. Mutta epäilen, koska perussuomalainen politiikka on omaan napaan tuijottavaa, itsekkyyden ja pelkuruuden politiikkaa. Vaaliohjelmasta on vaikea löytää mitään rakentavaa.

  Onhan Timo Soini päälle päin leppoisan oloinen mies, mutta keskiaikaiseen uskonlahkoon kuuluvan persuijen puheenjohtajan nousu Suomen pääministeriksi olisi tällä maalle melkoista matolääkettä.

  Jo näin käy, toivon vilpittömästi lääkeen toimivan.