Ufoilmiö – fysikaaliset todisteet hukassa

Ennenkuin jätän ufojen käsittelyn ja siirryn mietiskelemään todellista maailmaa ja sen mielenkiintoisia ilmiöitä, palaan vielä hetkeksi Leslie Keanin kirjaan ja väitteisiin ufohavaintoihin liittyvistä fysikaalisista todisteista. Järkeviä valokuvia ufoista ei yksinkertaisesti ole olemassa, joten tässä kaipaan maahan jääneitä jälkiä, ufonkappaleita ja sen sellaista.

Ufoista väitetään olevan paljonkin fysikaalisia todisteita. Eikö kuitenkin ole tosiasiassa niin, että käytännössä todisteet ovat parhaimmillaankin vain samaa tasoa kuin tunnistamattomat ilmiöt yleensä: jotain jälkiä on, niiden aiheuttajaa ei tunneta ja yhteys samanaikaiseen ufohavantoon jää uskon varaan. Ufotutkijat pitävät suurta havaintomassaa todisteena. Edelleen olen sitä mieltä, että monta huonoa todistetta ei summaannu hyväksi todistusaineistoksi.

Mutta jos havaintomassaa on paljon, mikä on konkreettisin ja mielenkiintoisin
fysikaalinen todiste ufoilmiöstä? Yksi  uskottava tapaus täytyy varmasti silloin löytyä.

Leslie Kean toistaa kirjassaan (1) jo johdannossa tekemäänsä ehdotonta johtopäätöstä:


”There exists in our skies, worldwide, a solid, physical phenomenon that appears to be under intelligent control and is capable of speeds, maneuverability, and luminosity beyond current known technology.”

Samaa viestiä muistetaan sitten toistaa lähes jokaisessa luvussa, että totuus ei pääsisi lukijalta unohtumaan:

”UFOs are real, physical objects; they remain unexplained;”

Valitettavasti mitään konkreetisia todisteita ei edelleenkään ole olemassa. Silloinkin kun niitä väitetään olevan, kuten Rendelshamin tapauksessa, se on jotain tallaista:

”They approached cautiously and Penniston got close enough to see strange markings on the side of the craft, which he likened to Egyptian hieroglyphs. He made some rapid sketches in his police notebook.”

tai

”A Geiger counter was used to check the site and the readings peaked markedly in the depressions where the object – possibly on legs of some sort—had briefly come to Earth” (2)

Nämä eivät oikeasti ole fysikaalisia todisteita, vaan kertomuksia, eikö totta? Lähihavainto ufosta ja muistikirjaan merkittyjä hieroglyfejä? Johtopäätösten tekemistä Kean ei ujostele, mutta mitä todellisuudessa tarkoittaa esimerkiksi geigermittarilla tehty satunnainen havainto; ei välttämätttä yhtään mitään normaalista poikeavaa, koska radioaktiivisuutta esiintyy luonnossa lähes kaikialla. Tavallisessa hiekkalaatikkohiekassa on esimerkiksi uraania ja radioaktiivista kalium 40:ää (3).

Lapin jängillä vaeltaessani, olen monasti kiinnittänyt huomiota mustiin pyöreisiin laikkuihin suossa: palamisjälkiä! Monet näyttävät olevan aivan kuin ufoaluksen laskeutumisjalkojen jättämiä, ne ovat usein selkeän pyöreitä ja näyttävät hiiltyneiltä. Jos näkisin ennen tällaiselle suolle kävelemistäni samasta suunnasta tunnstamattoman valoilmiön, olisivatko merkit maassa fysikaalinen todiste ufoista? Ei, en usko. Itse asiassa on kyse tavallisesta ilmiöstä tietyillä suotyypeillä. Suon kuivuessa ilmiö tulee selkeästi esiin. Tulta tässä ei ole poltettu:

Joskus jäljet ovat suuria, pyöreitä, hiiltyneitä ja teräväreunaisia. Jostain syystä minulla on mielikuvia paljon vaikuttavimmista jäljistä kuin tässä kuvassa, mutta en löydä niitä arkistostani. Ehkä ne ovat kuin ovatkin laskeutumisjalkojen jälkiä, mutta ufoalusten jättämä outo säteily on saanut minut unohtamaan valokuvaamisen.

Tai sitten yksinkertaisesti muistan väärin.

Mitään aidosti fysikaalista todistetta, joka liittyisi varmuudella ufoihin ennestään tuntemattomana ilmiönä, ei yksinkertaisesti taida olla olemassa.

(X-files closed, for now)

Lähteet:

(1) Leslie Kean: UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go On the Record
(2) Leslie Kean: UFO’s … , chapter 16, The Rendlesham Forest Incident
(3) http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateily_ymparistossa/elintarvikkeet/fi_FI/radioaktiiviset_luonto/


Kommentit

Ufoilmiö – fysikaaliset todisteet hukassa — 2 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Ennustuksia | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *