ET ei kuule meitä?

SETI ohjelma on etsinyt merkkejä ulkovaruuden sivilisaatioista jo 50 vuoden ajan, toistaiseksi ilman tulosta. SETI:n perustaja Frank Drake on huomauttanut, että kun ihmiskunta siirtyy digitaaliseen tiedonsiirtotekniikkaan, signaalitehot pienenevät merkittävästi. Lisäksi digitaaliset lähetykset kuulostavat helposti taustakohinalta. Tekniikan kehittyessä meitä ei kohta voi avaruudesta enää kuulla.

On todennäköistä, että näin käy kaikille teknisille sivilisaatioille, televisio- ja radiolähetykset ovat havaittavissa ulkoavaruudesta vain hyvin lyhyen aikaa. Onko tämä yksi syy siihen, että SETI ei ole löytänyt ET:tä?

http://www.wired.co.uk/news/archive/2010-01/25/seti-founder-outlines-ambitious-plans-for-future

Frank Drake on vakuuttunut siitä, että maailmankaikkeudessa on älykästä elämää muuallakin kuin maapallolla ja hän haluaa löytää sen käyttämällä itse Aurinkoa suurena teleskooppina.

Mikäs siinä, se olisi suurin ihmiskunnan koskaan tekemä löytö. Mutta minäkin olen alkanut ajatella tästä kuten Stephen Hawking, joka varoitti meitä yrittämästä yhteydenottoa ulkoavaruuden mahdollisiin sivilisaatioihin.

Parempi olla ihan vaan kusi sukassa, ettei tule anaaliprobea.

Hys, hys!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *