Uhvohutkija Nick Pope

Maikkari haastetteli vastikään erikoistutkija Nick Popea. Tosin Nick Pope ei ole tutkija ja erikoista Popessa on vain se, että hän on tutkivinaan ufoja ja uskoo niiden olevan extraterrestiaalien avaruuslaivoja.

http://www.katsomo.fi/?progId=59599

Humpuukimaakari, tämä Nikke. On nimittäin niin, että Nick Popen lausunnoista yksikään ei kestä tarkempaa tarkastelua; pelkkää mutua kaikki ”erikoistutkijan” mielipiteet oletetuista muukalaisista (*hohhoijjaa*).

Pseudoskeptikkona olen velvoitettu tyrmäämään täysin tämäntyypisen hörhöilyn vaivautumatta sitä sen kummemmin perustelemaan.

Pope toistaa mantraa, jonka mukaan 95% ufohavainnoista on selitettävissä, mutta 5% ei ole. Minä kysyn: entä sitten? Olisi outoa, jos kaikki epämääräiset havainnot olisivat jotenkin ”selitettävissä”. Jääkööt minun puolestani selittämättä.

Nick Pope on varma, että muualla universumissa on elämää. Ehkä on, ehkä ei, mutta Popella ei ole siitä pienintäkään todistetta. Kumpi tahansa näkökulma voidaan perustella erittäin uskottavasti. Niin kauan, kuin emme edes tiedä elämän syntymiseen tarvttavia mekanismeja, on elämän esiintymisen todennäköisyyden arvointi hatuntekijän hommaa.

Signaalinkäsittelyn ensimmäinen pääsääntö: Shit in, shit out.

Popen väite siitä, että jos maailmankaikeudessa on elämää, meidät on jo havaittu lähettämiemme radio- ja tv-lähetysten vuoksi, on yksinkertaisesti väärä ja täysin ilman perusteita.

Hatuntekijän pajasta peräisin sekin.

Toisaalta aivan yhtä väärin on (Nick Popen) olettama, että jos linnunradassa on muita sivilisaatioita, meidän pitäisi pystyä havaitsemaan heidän radio ja tv-lähetyksensä. Miehellä ei taida olla paljoa käsitystä siitä mistä puhuu. Vai satuileeko tahallaan?

Nick Pope: ”So basically, within a few years, if there are aliens out there, science will find them.”

Pah. Humpuukimaakari.

Hyvää ohjelmassa: ei (kovin paljon) aavemaista musiikkia. Tärkeimmäksi mieltäni painavaksi kysymykseksi jää edelleen: mutta missä on ET?


Kommentit

Uhvohutkija Nick Pope — 4 kommenttia

 1. Olisikohan haastattelu lipsahtanut väärälle ohjelmapaikalle? Sehän oli ilmiselvää Kymppiuutisten loppukevennysmateriaalia!

 2. Maikkari taisi leikata tuota poppamiehen haastattelua hieman tarkoitushakuisesti. Eihän Popen suinkaan ole mikään kiilusilmäisen ufohihhuli (kai). Itsekin olen ehkä turhan jyrkkä, mutta kyllä Popellakin on mielestäni takana vahvasti ET hypoteesi.

  Kummallista on myös tämä vuosien vatkaamien ilman mitään uutta. Valtava havaintomassa muka todistaa jotain? Tai se, että 5% on selittämättömiä. Entä sitten. Kumma, jos ne kaikki jotenkin pystyttäisiin selittämään.

  Pyydän anteeksi sitten, kun evidenssia ilmenee. Siihen saakka niputan Popen samaan sakkiin muiden uhvoilijoiden kanssa. Jos ei muuta, niin tietämättömyyttäni.

  (Pitäisi varmaan lukea uudelleen Leslie Keanin viimevuotinen kirja. Jos jäi vaikka jotain huomaamatta, kun teksti on niin tavattoman tylsää. Jaksaako sitä?)

 3. Nick Pope: “So basically, within a few years, if there are aliens out there, science will find them.”

  Hienoa, enää ei tarvitse kauan odottaa! Minä olen odottanut jo 60-luvulta lähtien.

  Kenttätutkimusta ym. haastatteluja tehneenä otan ufot kuitenkin vakavasti enkä paljonkaan pilaile niiden kustannuksella. Mutta ilman näyttöä eivät jutut tietenkään ole uskottavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *