Wannabe-tietäjän motivaatioista

Blogin kirjoittamisen motivaatoita ja järkevyyttä tulee pohtineeksi aina silloin tällöin. Varsinkin silloin, kun ei oikein ole mitään sanomista tai jälkikäteen vanhoja kirjoituksia luettuaan ei oikein pidäkään siitä, mitä tuli sanotuksi. Aina ei ole helppo viestittää lukijalle sanottavaansa sellaisena, kuin se omissa ajatuksissa syntyy. Kaikki ajatukset eivät ole edes julkaisemisen arvoisia.

Ainoa syy kirjoittamiselleni on oikeastaan jo sanottu täällä. En ole tieteenharjoittaja eivätkä ajatukseni ole tiedettä. En pyri eksaktiin argumentaatioon vaan kirjoitan asioista, niinkuin sillä hetkelle ajattelen.

Mutta minulla on henkilökohtainen tavoite jonka saavuttamiseksi kirjoitan asioita ylos, etten unohtaisi niitä.  Tavoitteeni on ymmärtää, että vaikka en ymmärrä maailmankaikkeutta, se ei tarkoita sen olevan selittämätön.

Olen aina kirjoittanut päiväkirjaa jossain muodossa. Netissä julkaisemisella on vaaransa, kaikki hölmöydet ovat kenen tahansa luettavissa. Mutta kirjoittaminen muillekin kuin itselleen on aivan varmasti merkityksellisempää. Olipa ajatuksillani sitten arvoa tai ei, jatkan kirjoittamista itseäni kiinnostavista asioista. Totta tai tarua, oikein tai väärin.

Blogin kirjoittaminen on muuten erittäin addiktiivista ja se on sitä varsinkin silloin kun näkee, että lukijamäärät kasvavat tasaisesti. Kiitos kaikille ja muistakaa kommentoida.

Kommentointi on vapaata, nimimerkit ovat sallittuja,

Asiasta toiseen. Ilmastonmuutoksesta kiinnostuneille on helppo suositella Pasi Toiviaisen blogia:

http://pasitoiviainen.wordpress.com/

Toivottavasti Pasi jaksaa blogata, ilmastöankyröiden kuittailusta huolimatta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *