Käänteinen australilainen logiikka

Kaikkihan ovat kuulleet käänteisestä puolalaisesta logiikasta. Tai ainakin insinörttitieteitä opiskelleet, vanhoja HP:n kalkulaattoreita käyttäneet esiteknisen ajan dinosaurit.

Pidämme joitakin asioita itsestään selvinä ja luonnolllisina vaikkeivat ne olisikaan sitä, vaan pikemminkin historiallisia sattumia, kulttuurisidonnaisuuksia ja pelkkiä tapoja. Syödessä ei saa maiskuttaa, juodessa ryystää, toisen kumppania ei saa katsoa sillä silmällä.

Suurempi kolikko on arvokkaampi kuin pienempi, aurinko on keskipäivällä etelässä.

Australialaisia kolikoita:  1 dollari, 2 dollaria, 50 senttiä. Mutta missä järjestyksessä?

Ajatusleikki, ei oma keksimäni: Olet radiokontaktissa ulkoavaruuden muukalaisen kanssa. Miten selität sille/hänelle sanallisesti mitä tarkoittaa oikea ja vasen? Oletamme tietenkin, että jollain kummalisella tavalla ymmärrätte toistenne puhetta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *