Leslie Kean, Michio Kaku ja ufot

Ufokirjailija Leslie Kean julkaisi syksyllä uuden kirjan, ”UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go on the Record”.

Leslie Kean on sitä mieltä, että ufot ovat todellisia ja ne ovat fysikaalisia lentäviä kohteita, joiden alkuperä on meille tuntematon ja jotka käyttäytyvät todistettavasti tavalla, jota ei osata selittää. Leslie Keanin haastattelu amerikkaisella uutiskanavalla:

Olisin kokonaan jättänyt tapauksen huomiotta, mutta törmäsin myös fyysikko Michio Kakun haastatteluun, jossa Kaku puolustaa kirjaa.

Michio kaku on esiintynyt monessa Suomessakin nähdyssä tiedeohjelmassa ja olen joskus pitänyt Kakua hyvä tieteen popularisoijana, mutta tuon jälkeen en oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Vaikka kumpikaan, Kean tai Kaku, ei suoraan väitä muukalaisten olevan ufoilmiön selitys, on se asenne implisiittisesti kommenteista luetavissa.

Mitenköhän tuo lienee. Keanin mukaan nimenomaan lentäjät ovat luotettavia havonnoijia, koska he tunnistavat, miltä lentokone näyttää ja miltä oudot sääilmiöt näyttävät. Asiasta voi olla myös eri mieltä: ketään ihmistä ei voida kouluttaa tunnistamaan kaikkia ilmakehän luonnollisia ilmiöitä, lentäjät eivät ole sen luotettavampia kuin muutkaan.

James Oberg on tällä linjalla: pilottien koulutus voi jopa johtaa heitä tekemään hätäisiä johtopäätöksiä näkemästään: http://www.msnbc.msn.com/id/38852385/ns/technology_and_science-space

Leslie Kean puolustaa kirjaansa sanomalla, että skeptikot eivät ymmärrä mistä kirjassa on lopulta kyse: http://www.msnbc.msn.com/id/38977500/

Keanin mukaan kirjaan on otettu vain ne 5% ufohavainnoista, joista on hyvät todisteet, mutta joille ei silti ole olemassa selitystä. Keanin mukaan ilmakehässä on varmasti fysikaalisia kohteita, joilla on erikoislaatuisia ominaisuuksia.

Leslie Kean myöntää, että on olemassa äärimmäisen pieni mahdollisuus, että havaintojen takana on joku proosallinen ilmiö. Minä esitän uhkarohkean vaitteen, että tuo mahdollisuus on paljon suurempi. Nuo 5% ufohavainnoista vain ovat sellaisia, että niistä ei ole sittenkään, Keanin väitteistä huolimatta, riittäviä havaintoja ja todisteita, että ne voitaisiin tunnistaa joksikin luonnolliseksi ilmiöksi, joita ne ovat.

Ihminen, olipa sitten lentäjä, kenraali, hallituksen viranomainen tai tavallinen tallaaja, on yksinkertaisesti äärimmäisen huono tekemään havaintoja ja vielä huonompi muistamaan, kun niistä kysytään häneltä myöhemmin.

Mitä tulee herra Michio Kakuun, suhtaudun hänen sanomisiinsa jatkossa suuremmalla varauksella.

Minua vaivaa yksi kysymys. Jos ufoilmiön takana on yhtenäinen fysikaalinen ilmiö, miksi yhtään kunnollista valokuvaa ei ole olemassa. Ufoilijat vetoavat siihen, että nykyään ei ole helppoa tai mahdollista erottaa kuvamanipulaatiota oikeasta kuvasta.

Hyvä, näyttäkää sitten edes se yksi uskottava manipuloitu ufokuva. Vai ovatko uföhörhöt huonoja kuvankäsittelijöitä?


Kommentit

Leslie Kean, Michio Kaku ja ufot — 1 kommentti

  1. Aiheesta lisää: Ufotutkimus – mennyttä maailmaa? | Kauaskatsoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *