Pakoon kirkosta

Kristillisdemokraatien puheenjohtaja Päivi Räsänen on aiheuttanut pienimuotoisen skandaalin kommenteillaan Ylen Homoillassa. Tosin Räsänen ei omien sanojensa mukaan ymmärrä mistä on kyse. Minusta se on outoa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103646-homoilta-raivostutti-%E2%80%93-raju-piikki-eroakirkostafissa

Evankelis-luterilaisen kirkon viestintäjohtajan Tuomo Pesonen taas pitää kirkosta eronneita tyhminä tai ainakin lukutaidottomina. Tai ehkä minulla on huono medialukutaito:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103858-nyt-kirkko-kommentoi-homoiltaa-%E2%80%9Dtata-ei-ymmarreta%E2%80%9D

Olen valitettavasti jäävi kommentoimaan asiallisesti kyseistä ohjelmaa, koska olen itse ollut televisiolakossa jo 2,5 vuotta. Se tarkoittaa sitä, että en ole oma-aloitteisesti avannut pölhöpurkkia sitten kevättalven 2008.

Näin hyviä ohjelmia kannattaisi kyllä varmaan katsoa. Ehkä keskeytän tv-lakkoni, jos vastaavaa on tarjolla tulevaisuudessa.

Onnea Päivi Räsäselle tehokkaista lausunnoista.

Ylen Homoilta Areenassa http://areena.yle.fi/video/1354542. Ehkä viihdytän itseäni sillä tänä iltana.

Päivitys: Katsottuani kyseisen ohjelman jouduinkin toteamaan, ettei Päivi Räsänen suinkaan ollut yksin outoine argumentteineen. Keskustelun naiiveimmat kommentit esitti, jos persujen Oinonen sivuutetaan, kirkkovaltuutettu Sonja Falk.

Totean tästä keskustelusta lopultakin vain yhden asian: kenenkään (homojen tai heteroiden) väliset avioliitot, eivät ole yhteiskunnan kannalta välttämättömiä tai tarpeellisia. Jos uskonnolliset yhteisöt haluavat leikkiä vihkimisleikkejään, se ei minua haittaa.

Oma ehdotukseni on, että avioliittoinsituutio poistetaan lainsäädännöstä ja se jää ihmisten keskinäiseksi asiaksi, mitä se jo käytännössä on nytkin. En usko, että se hidastaa ihmisiä lisääntymästä, vaikka sekin kehityssuunta olisi toivottava.

Muuten: keskustelussa taidettiin viitata noitavainoihin. Jotenkin ne tulivat minullekin mieleen.


Kommentit

Pakoon kirkosta — 2 kommenttia

  1. Aiheesta lisää: Ja vielä vähän… | Kauaskatsoja

  2. Varsin järkevä ja hillitty ehdotus: ”- – avioliittoinsituutio poistetaan lainsäädännöstä – – En usko, että se hidastaa ihmisiä lisääntymästä, vaikka sekin kehityssuunta olisi toivottava.”

    Omassa taloudessani ei ole ollut televisiota, öö, jokseenkin kahteen puoleen vuoteen. Silti katsoin homoillan kun se herätti niin paljon keskustelua. Yllättävän paljon mielenkiintoisista TV-ohjelmista voi katsoa ihan oman valintansa mukaan netistä esim. YLEn Areenalta. Valitettavasti kaikki ei kuitekaan ole saatavissa sieltä. Sitten kun on, voisin hyväksyä tietyin ehdoin myös ns. yle-maksun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *